În ultima vreme, din ce în ce mai multe persoane se confruntă cu dificultăți în găsirea unui loc de muncă. Specialiștii, însă, vin cu vești bune. Iată care este industria care caută personal pe bandă rulantă.
Pandemia a schimbat percepția românilor despre locul de muncă. Este din ce în ce mai greu să se găsească un echilibru între cerințele angajatorilor și dorințele angajaților.
Unele industrii de la noi din țară au avut de suferit după pandemie, dar se pare că specialiștii au și vești bune. La polul opus, o industrie s-a dezvoltat atât de repede, încât este nevoie constantă de personal.
Potrivit estimărilor făcute de specialiști, industria de outsourching va înregistra o creștere de 10% în următorii doi ani. Mai mult, se estimează că în următorii doi ani, cel puțin 200.000 de români își vor găsi un loc de muncă în acest sector.
Însă, asta nu înseamnă că ocuparea unui astfel de loc de muncă este una simplă. De obicei, sunt ”vânate” persoanele cu experiență, ceea ce face ca gradul de competitivitate să fie unul ridicat.
”Resursa umană şi disponibilitatea acesteia continuă să fie cea mai mare provocare pentru sector. Cel mai recent raport al ABSL estimează o creștere de 10% pentru următorii doi ani, estimându-se ca un număr de aproximativ 200.000 de angajați la nivel național să fie atins la sfârșitul acestei perioade.”, a spus Cătălin Iorgulescu, potrivit observatornews.ro.
Cei care nu sunt familiarizați cu acest sector, trebuie să știe că industria de outsourcing se referă la practicile companiilor de externalizare a anumitor funcții sau procese către terți beneficiari. De obicei, acești beneficiari se află în alte zone sau regiuni.
În industria de outsourching se încadrează serviciile IT și se dezoltare software, serviciile de call center și suport pentru clienți, dar și marketingul și publicitatea. Specialiștii susțin că această industrie s-a dezvoltat în România în ultimii ani datorită economiei globale.
România nu doar că ține pasul cu alte țări, dar este și în competiție cu ele. Industria de outsourching de la noi din țară dispune de bugete considerabile, destinate dezvoltării serviciilor din acest sector.
”Costul forței de muncă, politicile fiscale legate de salarii și nivelul de educare al forței de muncă influențează pe termen mediu și lung competitivitatea României pe piața mondială.”, a mai spus Cătălin Iorgulescu potrivit sursei menționate.