Fotbal intern

Domiciliul lui Istvan Kovacs încinge meciul CFR Cluj – FCSB. Arbitrul delegat la derby locuiește în orașul echipei lui Dan Petrescu

30.01.2020 | 22:17
Domiciliul lui Istvan Kovacs incinge meciul CFR Cluj  FCSB Arbitrul delegat la derby locuieste in orasul echipei lui Dan Petrescu
Domiciliul lui Istvan Kovacs încinge meciul CFR Cluj - FCSB. Arbitrul delegat la derby locuiește în orașul echipei lui Dan Petrescu. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CFR Cluj și FCSB se întâlnesc duminică, de la ora 20:00, într-un meci care poate cântări foarte mult în lupta pentru titlu în Casa Pariurilor Liga 1. Pentru acest derby extrem de încins, Comisia Centrală a Arbitrilor a decis să îl delege la centru pe Istvan Kovacs, un arbitru despre care se spune că ar locui în Cluj Napoca.

Domiciliul lui Istvan Kovacs încinge derby-ul CFR Cluj – FCSB de duminică

Primul meci tare al anului 2020 din întrecerea internă se va juca duminică, 2 februarie, în Gruia. Echipa lui Dan Petrescu, CFR Cluj, liderul la zi, primește vizita ocupantei locului 3, FCSB.

ADVERTISEMENT

Pentru acest meci, CCA a decis să-l trimită ca oficial pe Istvan Kovacs, un arbitru în jurul căruia se învârt fel și fel de scenarii cu privire la orașul de reședință. Oficial, în fișa de la Comisie, Kovacs figurează a locui în Carei, însă Ion Crăciunescu dezvăluie contrariul.

Fostul mare arbitru și fost șef la CCA a spus că Istvan Kovacs are locuința în Cluj Napoca, acolo unde se și pregătește pentru meciurile din Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

”El locuiește și se antrenează în Cluj, știu precis lucrul ăsta! Cunosc și adresa casei, și locurile în care se antrenează. Face antrenamente prin parcuri și pe stadioanele din Cluj. V-am spus, eu nu aș avea vreo problemă dacă ar anunța CCA că nu mai contează locurile din care provin arbitrii.

Numai că nu anunță nimic Comisia, nu transmite niciun mesaj, se comportă ca o organizație secretă”, a spus Crăciunescu pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Controversele delegărilor în România

În România, arbitrii care locuiesc în provincie au interzis la a conduce la centru meciurile echipelor din orașele respective. Pentru toți arbitrii din provincie există restricția de a fi delegați la meciuri în care e implicată o echipă din orașul în care ei domiciliază.

Pe de altă parte, scenariul nu e valabil și pentru centralii din București. Ei au dreptul să oficieze, de foarte mulţi ani, inclusiv atunci când o grupare din Capitală evoluează împotriva uneia din provincie.

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs, contre cu jucătorii FCSB în acest sezon

În septembrie 2019, derby-ul din Bănie dintre Universitatea Craiova și FCSB a avut un început extrem de tensionat și un moment controversat petrecut între Florinel Coman și centralul acelei partide, Istvan Kovacs.

Imediat după ce a primit o avertizare din partea centralului, Florinel Coman a avut un dialog incredibil cu arbitrul Kovacs. Convins că a fost faultat de Renato Kelic, Coman l-a întrebat pe oficialul partidei: ”A fost asta simulare?” Replica lui Kovacs nu s-a lăsat mult așteptată. Acesta i-a replicat scurt jucătorului de la FCSB: ”Dispari!”

Ulterior, Kovacs și-a cerut scuze pentru cuvintele folosite și reacția față de jucătorul de la FCSB.

”Cuvintele pe care le-am folosit nu au fost cele adecvate și cele care sunt recomandate de Comisia Centrală a Arbitrilor. Comportamentul meu nu a fost unul abuziv, dar recunosc că am greșit. Îmi cer scuze față de jucător pentru cuvintele rostite.

Am greșit, sunt om, am cedat presiunii partidei. Este prima dată când mi se întâmplă acest lucru și, cu siguranță, va fi și ultima oară. Sper ca arbitrii tineri să ia doar lucrurile pozitive din comportamentul meu, nu părțile negative!”, spunea Kovacs pe 16 septembrie.

ADVERTISEMENT