Sport

Dominaţie totală în proba de 100 de metri liber! David Popovici, 8 din cele mai rapide 10 curse ale anului

David Popovici domină autoritar proba de 100 de metri liber în 2022. Românul şi-a spulberat concurenţa până acum, având opt din cele mai rapide zece curse ale anului.
03.09.2022 | 11:26
Dominatie totala in proba de 100 de metri liber David Popovici 8 din cele mai rapide 10 curse ale anului
David Popovici, opt din cele mai rapide 10 rezultate ale anului la 100 de metri liber. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

David Popovici traversează un an de excepţie. Înotătorul în vârstă de 17 ani este deja dublu campion mondial şi european de seniori în probele de 100 şi 200 de metri liber, iar în aceste zile participă la ultima competiţie a sa la nivelul juniorilor: Campionatul Mondial din Peru.

David Popovici, dominaţie totală în proba de 100 de metri liber!

Chiar dacă are doar 17 ani, David Popovici şi-a surclasat concurenţa în probele de 100 de metri în 2022. La Campionatele Europene de la Roma a bătut recordul mondial al lui Cesar Cielo Filho, stabilind cel mai rapid timp din toate timpurile: 46,86.

ADVERTISEMENT

Însă, ca să ne dăm seama de dominaţia lui David Popovici în proba de 100 de metri liber ne uităm la timpii înotaţi în 2022. Românul are opt din cele mai rapide zece rezultate ale anului în această probă. În top 10 şi-au putut face loc doar australianul Kyle Chalmers şi maghiarul Kristof Milak.

Cum arată ierarhia:

Cele mai rapide performanţe în proba de 100 de metri liber
Cele mai rapide performanţe în proba de 100 de metri liber

David Popovici înoată sâmbătă în serii la 100 de metri liber la Mondialele de juniori!

Misiunea lui David Popovici în proba de 100 de metri liber nu este încheiată, chiar dacă în acest an a bătut recordul mondial, a devenit campionul lumii şi campionul Europei la seniori, în această disciplină.

ADVERTISEMENT

După ce a luat aurul cu ştafeta 4×100 de metri liber a României şi la 200 de metri liber la Mondialele de juniori de la Lima, David Popovici va mai înota şi în proba de 100 de metri liber, ultima la competiţia din Peru.

Sâmbătă, de la ora 17:30, românul va intra în serii, iar duminică, de la ora 02:25 sunt programate semifinalele probei. Ultimul act la 100 de metri liber va avea loc luni, de la ora 02:02, care va fi ultima sa cursă destinată juniorilor.

ADVERTISEMENT

Cesar Cielo Filho: “are atâta loc de a se îmbunătăți, este o adevărată nebunie”

Pe data de 15 septembrie, David Popovici va împlini 18 ani şi poate fi mândru de ceea ce a reuşit până la vârsta majoratului. Este dublu campion mondial şi european de seniori, deţinător al recordului mondial la 100 de metri liber.

Cesar Cielo Filho, cel care a deţinut recordul lumii la 100 de metri liber, a declarat că David Popovici are o marjă foarte mare de a îmbunătăţi lucrurile, mai ales că are doar 17 ani în acest moment:

ADVERTISEMENT

„Partea cea mai „înfricoșătoare” este aceea că David are atâta loc de a se îmbunătăți, este o adevărată nebunie. Cred că poate acumula mult mai multă putere în viitor și o mai mare explozie la start. Va lucra probabil mai mult la sală, are doar 17 ani, să nu uităm acest aspect foarte important.

Va fi mai puternic, corpul va suferi unele transformări odată cu vârsta în următorii doi-trei ani. E clar că va mai câștiga ceva timp de la start și până la anumite momente din cursă. Este incredibil să-l urmărești înotând, dă senzația că nu are nicio opoziție din partea apei, totul decurge natural”, a spus brazilianul.

Mondialele în bazin scurt, ultima competiţie a anului!

După Campionatele Mondiale de juniori din Peru, David Popovici va avea o pauză de la competiţii. Ultimul concurs al anului se va desfăşura între 13 şi 18 decembrie la Melbourne, Campionatele Mondiale de nataţie în bazin scurt.

  • 46,86 este recordul mondial stabilit de David Popovici în proba de 100 de metri liber
  • 18 ani va împlini David Popovici pe data de 15 septembrie
ADVERTISEMENT