News

Dominic Fritz, acuzat de conflict de interese de ANI. ”Mi-au făcut și mie un dosărel. Un demers absurd”

Dominic Fritz, reales recent ca primar al Timișoarei, este acuzat de conflict de interese de ANI. Edilul spune că va combate în instanță ”toată bizareria”.
10.07.2024 | 10:28
Dominic Fritz acuzat de conflict de interese de ANI Miau facut si mie un dosarel Un demers absurd
Dominic Fritz, primarul reales din Timișoara, acuzat de conflict de interese de ANI. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

La o lună de când a fost reales primar în Timișoara, Dominic Fritz (USR) este acuzat de conflict de interese de către Agenția Națională de Integritate (ANI). Edilul a avut o primă reacție pe site-urile de socializare.

Dominic Fritz, primarul reales din Timișoara, acuzat de conflict de interese de ANI

Într-un comunicat emis miercuri, 10 iulie 2024, Agenţia Naţională de Integritate notează că primarul Timişoarei, Dominic Fritz, s-ar fi aflat în conflict de interese în urmă cu patru ani.

ADVERTISEMENT

Politicianul USR este suspectat că ar fi luat în campania electorală din 2020 un împrumut de la o persoană, iar ulterior a întocmit un act administrativ în folosul firmei reprezentate de aceasta.

“Persoana evaluată a contractat un împrumut în campania electorală de la o persoană fizică. Ulterior, în perioada exercitării mandatului de primar, în luna noiembrie 2020, a întocmit un act administrativ în folosul societăţii reprezentate de persoana fizică, încălcând regimul juridic al conflictelor de interese.

ADVERTISEMENT

Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 70 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. b) din OUG nr. 57/2019“, a transmis miercuri ANI, pe site-ul oficial.

Dominic Fritz reacționează imediat după anunțul ANI: ”Voi combate în instanță toată bizareria”

La scurt timp după comunicatul ANI, Dominic Fritz a avut o primă reacție. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, edilul din Timișoara spune că va combate în instanță ”toată bizareria”.

ADVERTISEMENT

”Mi-au făcut și mie un dosărel. Agenția Națională de Integritate consideră că în noiembrie 2020 m-am aflat într-o situație de conflict de interese administrativ și propune să mi se înceteze mandatul. Bineînțeles că tot demersul este absurd și complet neacoperit de fapte. Iar eu voi combate în instanță toată bizareria menită să mi se lipească și mie o etichetă de pătat politic (…).

Un arhitect a elaborat documentația tehnică pentru PUZ-ul unui client. Acel PUZ a trecut toate etapele înainte să ajung eu primar, cu tot cu semnătura predecesorului meu. Când am preluat mandatul, lipsea doar votul din Consiliul Local. Ca să nu intre o documentație semnată de fostul primar în noul consiliu, m-au rugat colegii în primele zile de mandat să semnez încă o dată referatul de aprobare care trimite documentația, fără să fie schimbată o virgula, în CL”, spune Fritz.

ADVERTISEMENT

O serie de informații apărute în 2021 spuneau că Răzvan Negrișanu, consilier local USR PLUS, îl împrumutase pe Fritz cu 25.000 de lei în campanie. În aceeași postare, Fritz neagă faptul că ar fi folosit în campania din 2020 banii primiți.

Arhitectul, care NU este beneficiarul PUZ-ului cum susține ANI, ci doar l-a elaborat pentru un client, fără să beneficieze în vreun fel de votarea sau ne-votarea lui, este și consilier local USR.

A împrumutat campania de primar din 2020 cu 25.000 lei, sumă din care eu personal nu am văzut niciun leu și care au fost restituiți în momentul în care AEP a returnat banii de campanie (așa se finanțează campaniile electorale în România), adaugă edilul.

ADVERTISEMENT