News

Dominic Fritz, despre protestatarii adunați în fața casei sale: ”Sunt împinși de la spate de niște extremiști”

29.03.2021 | 16:51
ADVERTISEMENT

Dominic Fritz a reacționat pe Facebook după protestele de noaptea trecută de la Timișoara. ”Aceste persoane nu își doresc un dialog. Sunt împinse de la spate de niște extremiști”, a precizat primarul.

Dominic Fritz susține că încrederea pe care a primit-o de la timișoreni a deranjat multe grupuri de interese.

ADVERTISEMENT

”Este evident pentru toată lumea că prin acțiunea de noaptea trecută, desfășurată concomitent în mai multe orașe din țară, s-a încercat provocarea și intimidarea cetățenilor, după un an de sacrificii”, a menționat Fritz.

Dominic Fritz, despre protestele de ieri: ”S-a încercat provocarea și intimidarea cetățenilor, după un an de sacrificii”

Zeci de persoane au protestat noaptea trecută în fața casei primarului din Timișoara.

”Am respectat și voi respecta întotdeauna dreptul oricui de a protesta. Mai ales la Timișoara, orașul libertății. Dar nu există libertate fără responsabilitate. Supărarea pe măsurile luate la nivel național pentru combaterea pandemiei nu este o justificare pentru încălcarea regulilor și terorizarea unui întreg oraș în miez de noapte. (…)

ADVERTISEMENT

Știu că încrederea pe care am primit-o de la timișoreni a deranjat multe grupuri de interese, iar transparența la care lucrăm în Primăria Timișoara îi sperie pe mulți. Rezultatul: aceiași oameni care recent clamau că nu locuiesc în Timișoara s-au adunat noaptea trecută în fața casei mele pentru a mă înjura. Nu mă vor intimida. Aceste persoane nu își doresc un dialog. Sunt împinse de la spate de niște extremiști care declară public că doresc libertate pentru toți, dar în același timp promovează un discurs violent, xenofob și antieuropean – adică profund anti-timișorean”, se arată în postarea lui Fritz de pe Facebook.

Dominic Fritz reacționează după protestele de ieri: ”Nu, Timișoara nu-i a lor”

Primarul spune că rata de infectare la Timișoara a început să scadă, iar județul Timiș are acum șansa de a deveni primul din țară în care se realizează imunizarea colectivă.

ADVERTISEMENT

”Desigur, este legitim să dezbatem meritele, avantajele sau dezavantajele noilor măsuri restrictive introduse la nivel național. Dar pandemia nu va fi învinsă nici prin scandări în miez de noapte, nici prin promovarea unor teorii ale conspirației, nici prin atacuri personale.

O vom învinge prin respectarea măsurilor de distanțare, prin purtarea măștii și prin vaccinarea masivă”, a spus primarul din Timișoara.

ADVERTISEMENT
Tags: