News

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, infectat cu Covid-19: ”A treia oară n-am scăpat”

13.01.2021 | 17:06
Dominic Fritz, primarul Timișoarei, infectat cu Covid-19: ”A treia oară n-am scăpat”
Dominic Fritz, despre protestatarii adunați în fața casei sale: ”Sunt împinși de la spate de niște extremiști”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

​​​Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a fost depistat pozitiv cu infecția Covid-19. Anunțul a fost făcut chiar de edil, prin intermediul paginii sale de Facebook.

Ales în funcție la alegerile locale din 27 septembrie, primarul orașului de pe malurile Begăi precizează că nu știe cum a contractat virusul.

ADVERTISEMENT

Dominic Fritz spune că s-a simțit rău marți seară şi a decis să îşi facă un test pentru SARS-CoV-2. Rezultatul a venit în după-amiaza zilei de miercuri şi s-a dovedit a fi pozitiv.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, depistat pozitiv cu Covid-19

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus în cursul zilei de miercuri, 13 ianaurie. DSP va realiza o anchetă epidemiologică la Primărie.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește starea sa, Fritz spune că a simțit o serie de dureri musculare, precum și o stare subfebrilă. Acesta nu știe de unde și cum a contractat boala, dat fiind faptul că, mai spune el ”am purtat tot timpul mască”.

A treia oară n-am scăpat. Din păcate, azi am fost confirmat pozitiv pentru COVID-19.

Aseară am simțit dureri musculare și o stare subfebrilă așa că am făcut un test azi dimineața la prima oră. Rezultatul a venit și mă obligă la izolare totală timp de 14 zile. Nu am fost contact direct pentru niciunul dintre angajații Primăriei Timișoara pentru că am purtat tot timpul mască.

ADVERTISEMENT

Nici nu pot să-mi imaginez cum și de unde l-am luat, dar asta este natura perfidă a acestui virus.

Primăria Timișoara va rămâne pe mâini bune, ale viceprimarului Ruben Lațcău care va îndeplini atribuțiile de primar ce îi sunt delegate conform Hotărârii Consiliului Local. Ruben va deveni tată chiar în zilele următoare și îi îmi pare rău că îi răpesc primele zile cu fiul lui. Imediat ce instanța va valida și supleantul din Consiliul Local, Ruben Lațcău va convoca Consiliul Local în formulă completă și să votăm pe al doilea viceprimar, Cosmin Tabără.

Călătoria la București o voi face la sfârșitul acestei luni când, împreună cu președintele Consiliului Județean, Alin Nica, vom discuta la Guvern despre proiectele comune și ale orașului. Voi transmite oricum propunerile de proiectele ale Timișoarei miniștrilor pe care urma să-i întâlnesc mâine și poimâine, cu speranța că ne vom vedea sănătoși după ce ies din izolare.

ADVERTISEMENT

Sunt în legătură constantă cu echipa din Primărie care lucrează la centrele de vaccinare, să putem începe cât de curând posibil cu procesul de vaccinare.

Vă spun cu mâna pe inimă că am avut mare grijă, nu m-am văzut inutil cu nimeni, și cu toate astea m-am infectat. Fiți atenți, purtați masca, evitați întâlnirile și deplasările nenecesare. Mai avem puțin, ne vaccinăm toți și vom încheia această pandemie”, a scris edilul pe Facebook.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri