Stiri sportive

Dominic Thiem, primul titlu de Grand Slam al carierei după o finală dramatică la US Open 2020! A revenit de la 0-2 la seturi cu Alexander Zverev

14.09.2020 | 04:44
Dominic Thiem primul titlu de Grand Slam al carierei dupa o finala dramatica la US Open 2020 A revenit de la 02 la seturi cu Alexander Zverev
ADVERTISEMENT

Dominic Thiem a câștigat primul titlu de Grand Slam al carierei la US Open 2020, la capătul unei finale pline de dramatism. Austriacul s-a impus în cinci seturi, după ce a fost condus cu 2-0 de Zverev. 2-6, 4-6, 6-4, 6-3, 7-6 (6).

Primele două seturi au fost controlate de o manieră categorică de Alexander Zverev, care a condus cu 6-2, 5-1. Thiem a dat un prim semnal de revenire în finalul setului doi. În care a reușit să ajungă până la 4. Tot Zverev a fost cel care a condus primul cu break și în setul doi.

ADVERTISEMENT

Thiem a ridicat nivelul la timp și a făcut un rebreak rapid. Pentru ca pe finalul setului trei să se impună din nou pe serviciul lui Zverev și să forțeze intrarea în setul 4. Tot pe final a venit break-ul salvator pentru Thiem, care a făcut trei game-uri la rând de la 3-3.

Zverev a avut șansele sale și în setul decisiv. A avut 5-3 și serviciul, dar Thiem a reușit să revină și să trimită manșa în tiebreak. Un tiebreak în care tot Sascha a făcut primul minibreak. Pentru ca austriacul să revină și să dispună de două mingi legate de meci. Dintre care una pe propriul serviciu. Le-a ratat pe ambele, dar Zverev a cedat apoi următoarele două mingi și meciul.

ADVERTISEMENT

Dominic Thiem se apropie de Novak Djokovic și Rafa Nadal în clasamentul ATP

“Ar fi fost corect ca acest meci să aibă doi învingători. Ştiu că va veni ziua când şi tu vei câştiga un titlu de Grand Slam”, i-a transmis Dominic Thiem adversarului său la ceremonia de premiere.

În lacrimi, Alexander Zverev și-a felicitat adversarul și a transmis un mesaj emoționant pentru părinții săi. “Este primul titlu de Grand Slam, din multele care vor urma pentru Dominic. Felicitări organizatorilor, nu puteau face lucrurile mai bine în condițiile date. Îmi este dor de părinții mei, nu i-am mai văzut de multe zile”.

ADVERTISEMENT

Dominic Thiem câștigă primul său trofeu de Grand Slam la US Open 2020, o competiție marcată de absențele lui Rafa Nadal și Roger Federer. Dar și de descalificarea lui Novak Djokovic, în optimile de finală, după ce a lovit o arbitră cu mingea în primul set cu Pablo Carreno Busta.

Dominic Thiem a mai disputat trei finale de Grand Slam, toate pierdute. A fost învins de Nadal la ultimele două ediții ale Roland Garros și de Novak Djokovic la Australian Open 2020. În vreme ce Alexander Zverev era la prima finală de turneu major.

ADVERTISEMENT

Dominic Thiem este pe locul 3 mondial și va avea 9125 de puncte la următoarea actualizare. Nadal are 9.850, iar Djokovic rămâne lider cu 10.860 de puncte.

ADVERTISEMENT