Sporturi

Dominika Cibulkova s-a retras din tenis! A plâns când a făcut anunțul

12.11.2019 | 18:54
Dominika Cibulkova sa retras din tenis A plans cand a facut anuntul
ADVERTISEMENT

Dominika Cibulkova, 30 de ani, a anunțat în această după-amiază că se retrage din tenis, chiar în momentul în care își lansa cartea autobiografică “Tenisul este viața mea”. Fost loc 4 WTA, slovaca a fost măcinată de accidentări în 2019 și a preferat să se retragă din sportul care i-a adus nenumărate satisfacții.

Dominika Cibulkova s-a retras din tenis! A plâns când a făcut anunțul

Într-o inaugurare de la Bratislava a cărții sale, Cibulkova a anunțat, cu lacrimi în ochi, că nu va mai juca tenis din acest moment. Cea mai de succes jucătoare slovacă din istorie a reușit, de-a lungul carierei, să ajungă în finala de la Australian Open, în 2014, pe care a pierdut-o în fața chinezoaicei Na Li. În turneele de Mare Șlem a mai reușit să ajungă în semifinale la Roland Garros 2009.

ADVERTISEMENT

“Este sfârșitul carierei mele. Roland Garros a fost ultimul turneu la care am participat și apoi am început să mă gândesc cum să-mi închei cariera. Cred că este momentul perfect și acum abia aștept să văd ce-mi rezervă viitorul. Aș vrea să mulțumesc echipei mele și tuturor celor care au fost lângă mine, m-au ajutat sau m-au aplaudat”, a spus Cibulkova la lansarea de azi.

Cibulkova în competițiile de Mare Șlem:

  • Finalistă 2014 Australian Open
  • Semifinalistă 2009 Roland Garros
  • Sfertfinalistă 2011, 2016, 2018 Wimbledon
  • Sfertfinalistă 2010 US Open
ADVERTISEMENT

14 milioane de dolari din tenis și câștigătoare la Turneul Campioanelor

Cibulkova a câștigat  Turneul Campioanelor în 2016, când a învins-o pe Angelique Kerber în ultimul act, cea mai mare competiție din cariera sa. Slovaca a mai luat încă 7 turnee și a obținut aproape 14 milioane de dolari în circuitul WTA. În 2017, după ce a câștigat Turneul Campioanelor de la Singapore, a reușit să urce pe locul 4 mondial, cea mai bună clasare a slovacei.