News

Donald Trump a făcut-o “proastă” pe Angela Merkel și “lașă” pe Theresa May. Stenograme incredibile

30.06.2020 | 13:44
Donald Trump a facuto proasta pe Angela Merkel si lasa pe Theresa May Stenograme incredibile
ADVERTISEMENT

Donald Trump este unul dintre cei mai controversați lideri din lume. Președintele SUA a fost implicat în foarte multe scandaluri în ultimii patru ani de când a fost ales în funcție, iar opoziția dă vina pe el pentru numărul mare de infecții și protestele de amploare de pe teritoriul Statelor Unite.

Un nou scandal este pe cale să izbucnească, avându-l în centru pe Donald Trump. Unul dintre jurnaliștii care au făcut dezvăluiri în scandalul Watergate, care s-a încheiat cu demisia președintelui Richard Nixon în anul 1974, Carl Bernstein, a publicat în CNN un materiale despre convorbirile telefonice ale lui Donald Trump cu liderii lumii.

ADVERTISEMENT

Iar președintele american a făcut câtva remarci care par halucinante. În primul rând, sursele lui Bernstein povestesc cum Donald Trump încearcă să se laude cu bogăția și succesul lui în convorbirile cu ceilalți lideri ai lumii.

Stenogramele incredibile ale lui Donald Trump în dialog cu liderii lumii! A făcut-o “proastă” pe Merkel și “lașă” pe Theresa May

În dialogurile sale cu Vladimir Putin, președintele SUA i-ar fi caracterizat pe predecesorii săi, Barack Obama și George W. Bush, drept “imbecili și oameni slabi”, în timp ce Theresa May, fostul prim ministru al Marii Britanii a fost făcută “lașă” într-o discuție telefonică cu Trump.

ADVERTISEMENT

Sursele CNN susțin că Trump nu s-a sfiit să o critice la telefon spunându-i că îi lipsește curajul și că este o persoană slabă, fără personalitate. De asemenea, când a fost vorba despre Brexit sau politicile de imigrare în Marea Britanie, președintele american i-ar fi transmis lui May că “nu are coloană vertebrală”.

Angela Merkel este o altă țintă a lui Donald Trump. Președintele american i-a transmis cancelarului german că este o “proastă”, într-o întâlnire din anul 2018. În schimb, Merkel a reacționat cu calm la acest dialog.

ADVERTISEMENT

Macron și Trudeau, printre liderii mondiali jigniți de Trump

Mai mult, președintele american a acuzat-o pe Angela Merkel că este în “buzunarul rușilor”, adică este controlată în totalitate de liderii sovietici. Printre persoanele cu care Trump avea mai multe dialoguri se numără și liderul turc, Erdogan pe mai multe subiecte.

Printre liderii de țări care au fost agresați verbal de președintele Donald Trump se numără și președintele Franței, Emmanuel Macron, prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau dar și prim-ministrul Australiei, Scott Morrison.

ADVERTISEMENT

În conversațiile pe care Donald Trump le-a avut cu Vladimir Putin, președintele american a fost caracterizat ca fiind foarte lăudăros, încercând să câștige respectul omologului său rus, însă există îngrijorări că președintele american “i-ar fi spus prea multe” lui Putin și discursul său a fost înregistrat și analizat de experții ruși.

 

 

ADVERTISEMENT