News

Donald Trump a părăsit conferința de presă după un schimb de replici cu o jurnalistă: ”Întrebați China despre asta”. Video

12.05.2020 | 09:31
Donald Trump a parasit conferinta de presa dupa un schimb de replici cu o jurnalista Intrebati China despre asta Video
ADVERTISEMENT

Președintele SUA, Donald Trump, a părăsit conferința de presă tradițională pe care o susține zilnic la Casa Albă după un schimb ceva mai dur de replici cu o jurnalistă de la CBS News.

Donald Trump a părăsit conferința de presă după un schimb de replici cu o jurnalistă: ”Întrebați China despre asta”

Luni, 11 mai, Donald Trump și-a încheiat abrupt conferința de presă zilnică de la Casa Albă, după un dialog aprins, în care a solicitat unui jurnalist american cu origini în Asia să ”întrebe China” despre o chestiune legată de pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Weijia Jiang, corespondent la Casa Albă pentru CBS News, l-a întrebat pe președinte de ce vede testarea coronavirusului ca o competiție globală, când au murit peste 80.000 de americani.

“Poate că aceasta este o întrebare pe care ar trebui să o adresați Chinei”, a declarat Trump pentru Jiang, o jurnalistă care s-a născut în China și a imigrat în Statele Unite atunci când avea doi ani. “Nu mă întrebați. Puneți întrebarea Chinei, OK?”, și-a întărit liderul american poziția, conform CNN.

ADVERTISEMENT


Conflictul verbal Trump – Jiang nu s-a oprit aici. Între cei doi s-a dus o lungă dispută, soldată în final cu abandonul conferinței din partea liderului de la Washington.

Președintele american, puternic criticat de critici pentru comportamentul manifestat

Comportamentul lui Donald Trump cu jurnalista de origine asiatică a atras multe critici în mediul online. Senatorul Vermont, Bernie Sanders, a catalogat schimbul de replici ”destul de patetic” și a scris pe Twitter că Trump ”este un laș care îi dărâmă pe ceilalți pentru a se simți puternic”.

ADVERTISEMENT

Unii critici au spus că observațiile lui Trump față de Jiang au fost rasiste. Nu ar fi prima dată când Jiang s-a confruntat cu observații rasiste la Casa Albă.

Jiang a scris pe Twitter, în martie, că o oficială a Casei Albe, pe care nu a numit-o, se referise la coronavirus drept ”gripa Kung” de pe fața ei.

ADVERTISEMENT

Alți critici au sugerat că schimbul a avut loc cu sexismul. “Neprofesionismul președintelui este întotdeauna dezvăluit cel mai clar atunci când interacționează cu reporterii de sex feminin”, a replicat Olivia Nuzzi, corespondentul de la Washington al revistei ”New York”.

ADVERTISEMENT