News

Donald Trump a vrut să trimită 10 mii de soldați pentru a stopa protestele de la Washington. Cine s-a opus președintelui 

07.06.2020 | 15:09
Donald Trump a vrut sa trimita 10 mii de soldati pentru a stopa protestele de la Washington Cine sa opus presedintelui
ADVERTISEMENT

Donald Trump a vrut să trimită 10 mii de soldați pe străzile din Capitala Statelor Unite ale Americii pentru a înăbuși protestele violente din ultimele zile. Din fericire, decizia sa nu a fost acceptată de voci importante din zona apărării de la Casa Albă.

Donald Trump a vrut să trimită 10 mii de soldați pentru a stopa protestele de la Washington

La începutul săptămânii trecute, protestele din SUA izbucnite după uciderea cetățeanului de culoare George Floyd s-au extins și în Capitala Washington.

ADVERTISEMENT

Zeci de mii de oameni s-au apropiat de sediul liderului de la Casa Albă, Donald Trump. Acesta din urmă a fost aproape de a lua o decizie radicală în acele momente.

Mai multe publicații din SUA, în frunte cu Washington Post și CBS News scriu că președintele american Donald Trump a vizat trimiterea a circa 10.000 de militari activi pentru a stopa protestele din Capitală.

ADVERTISEMENT

Informația a fost furnizată presei de peste ocean de o înaltă oficialitate din domeniul apărării de la Pentagon.

”Trebuie să controlăm străzile. Avem nevoie de 10.000 de trupe aici la Washington. Îi vreau chiar acum”, a spus Trump, potrivit oficialului Pentagon, a relatat sursa citată.

ADVERTISEMENT

Cine s-a opus dorinței președintelui

Cei care s-au opus liderului SUA și dorinței sale de a trimite armata pe străzi au fost ministrul Apărării, Mark Esper, şi şeful Statului Major Interarme, generalul Mark Milley.

Primul a dispus trimiterea a circa 1.600 de militari activi în regiunea metropolitană a capitalei SUA, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, cei aproximativ 5.000 de membri ai Gărzii Naţionale a SUA nu au solicitat asistenţă, iar trupele active au început să părăsească zona joi noaptea.

Pe 1 iunie, Donald Trump a anunțat că va apela la armată pentru a stopa protestele violente de pe străzile orașelor americane, generate de moartea lui George Floyd, un afro-american care a murit sufocat de un polițist ce i-a pus genunchiul pe gât minute în șir.

”Sunt președintele legii și a ordinii și susțin toate protestele pașnice. Dar în în ultimele zile, națiunea noastră a fost acaparată de anarhiști profesioniști, de gloate violente, piromani, jefuitori, nelegiuiți, răzvrătiți, Antifa și alții. Unele state și guverne locale nu reușit să ia măsurile necesare pentru a păstra siguranța oamenilor”, a spus Donald Trump.

ADVERTISEMENT