News

Donald Trump, acuzat că a refuzat să oprească asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie. A urmărit totul la TV

Donald Trump a urmărit la TV revolta din 6 ianuarie de la Capitoliul SUA și a ignorat în repetate rânduri cererile apropiaților de a cere pace, potrivit mărturiilor strânse.
22.07.2022 | 13:30
Donald Trump acuzat ca a refuzat sa opreasca asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie A urmarit totul la TV
Donald Trump a urmărit de la TV cum susținătorii săi creau haos. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Convins că alegerile au fost fraudate de Joe Biden, Donald Trump și-a îndemnat susținătorii să ia cu asalt Capitoliul și, apoi, a urmărit interesat evenimentul din fața televizorului.

Donald Trump nu a avut nicio intenție să oprească revolta din 6 ianuarie

Potrivit Reuters, Donald Trump a petrecut mai multe ore în fața televizorului și a urmărit cum susținătorii săi fanatici au luat cu asalt Capitoliul și au teorizat capitala Statelor Unite ale Americii.

ADVERTISEMENT

Consilierii săi apropiați și copiii săi l-au rugat să ceară public liniștirea situației, însă acesta a refuzat. Comitetul Selectat al Camerei Reprezentanților a ajuns la cea de-a opta audiere din această vară pentru a detalia ceea ce martorii au spus că este refuzul lui Trump de a acționa în cele 187 de minute care s-au scurs din momentul în care Trump le-a cerut susținătorilor săi răzbunare, și un videoclip în care acesta le cerea să plece acasă.

Președintele Trump s-a așezat la masa lui și a urmărit atacul la televizor, în timp ce cei mai apropiați angajați ai săi, cei mai apropiați consilieri și membrii familiei l-au rugat să facă ceea ce se așteaptă de la orice președinte american”, a mărturisit reprezentantul democrat Elaine Luria.

ADVERTISEMENT

Fostului avocat de la Casa Albă, Pat Cipollone, a dezvăluit că Trump a refuzat să-i sune în acele momente pe secretarul apărării, pe procurorul general sau pe șeful securității interne.

Mark Meadows, șeful de cabinet al lui Donald Trump, a mărturisit că a primit un mesaj pe telefon din partea fiului cel mare a lui Trump, Don Jr., prin care acesta îi cerea să pună ”capăt acestui rahat”.

ADVERTISEMENT

Dacă președintele ar fi vrut să facă o declarație și să se adreseze poporului american, ar fi putut fi aproape imediat în fața camerei”, a mărturisit Matthews. ”Trump turna benzină pe foc”, a completat Matthews.

Asaltul asupra Capitoliului, când vicepreședintele Mike Pence s-a întâlnit cu parlamentarii, a dus la moartea unor oameni și la rănirea a peste 140 de ofițeri de poliție. Asaltul era menit să anuleze alegerea lui Joe Biden ca președinte, considerată frauduloasă de ”trumpiști”.

ADVERTISEMENT

Reprezentantul Adam Kinzinger, unul dintre cei doi republicani din comitet, a declarat că Trump avea niciun interes să oprească revolta. ”Gloata îndeplinea scopul președintelui Trump, așa că, desigur, el nu a intervenit”, a spus Kinzinger.

Donald Trump pare tentat să candideze din nou la președinție în 2024, însă 40% dintre republicani consideră că fostul președinte e parțial vinovat pentru revolta din 6 ianuarie, astfel că șansele sale de a câștiga sunt puse sub semnul întrebării. Mai mult, Trump nu consideră că a greșit cu nimic și acuză, din nou, că alegerile au fost fraudate.

”Aceste audieri sunt la fel de false și ilegitime ca Joe Biden, nu pot face nimic fără un teleprompter”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Trump, Liz Harrington. Completul, format din șapte membri democrați și doi membri ai Casei republicane, a investigat atacul în ultimul an, intervievând peste 1.000 de martori și strângând zeci de mii de documente.

Peste 850 de persoane au fost acuzate de participarea la revoltă, cu peste 325 de pledoarii de vinovăție până acum.

ADVERTISEMENT
Tags:
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
Planul a fost dezvăluit: părțile bătuseră palma! Aleksei Navalnîi a murit cu doar...
Planul a fost dezvăluit: părțile bătuseră palma! Aleksei Navalnîi a murit cu doar câteva zile înainte ca totul să se schimbe
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după...
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după ce a dat click pe un anunț de pe internet
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după...
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după fiecare masă
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Cine sunt românii care ar putea primi facturi mai mici la curent. Un...
Cine sunt românii care ar putea primi facturi mai mici la curent. Un milion de persoane ar putea beneficia de o nouă măsură
Zeci de arme și peste 2.500 de cartușe au fost găsite în locuința...
Zeci de arme și peste 2.500 de cartușe au fost găsite în locuința lui Alain Delon. Actorul nu deține permis de port-armă
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a...
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a lipit pe caserola de mâncare. Ce o învățase dascălul
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Lumea s-a înghesuit pentru pomană
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Lumea s-a înghesuit pentru pomană
Tragedie uriașă în muzica românească. Găsit mort, la doar 31 de ani
Tragedie uriașă în muzica românească. Găsit mort, la doar 31 de ani
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Pachetele împărțite la cimitir, pline cu delicatese
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Pachetele împărțite la cimitir, pline cu delicatese
Florin Dumitrescu, prima reacţie despre divorţul de Cristina. Cei doi au împreună două...
Florin Dumitrescu, prima reacţie despre divorţul de Cristina. Cei doi au împreună două fetiţe: „Dumnezeu e sus și vede!”
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și...
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și acuzată atacuri cu bombă și jafuri armate, a fost arestată la Berlin
Zodiile din horoscop care renasc în martie 2024. Vor aduce fericire, noroc și...
Zodiile din horoscop care renasc în martie 2024. Vor aduce fericire, noroc și bani pentru persoanele dragi