News

Cum ar gestiona Trump amenințările lui Putin: “Aş trimite submarine nucleare pe coasta Rusiei”

Donald Trump, fostul președinte al SUA, a vorbit recent despre poziția pe care ar fi adoptat-o în fața amenințărilor nucleare făcute de Vladimir Putin.
22.03.2022 | 16:23
Cum ar gestiona Trump amenintarile lui Putin As trimite submarine nucleare pe coasta Rusiei
Donald Trump ar fi adoptat o abordare mai agresivă împotriva Rusiei. Credit foto: hepta
ADVERTISEMENT

De la începutul războiului din Ucraina, Donald Trump, fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, a vorbit în mai multe rânduri despre modul în care ar fi gestionat situația. Recent, el a vorbit și despre modul în care ar fi răspuns deciziei lui Putin de a ridica nivelul de alertă a forțelor sale nucleare.

Trump ar fi fost mai agresiv

Într-o emisiune la Fox Business, fostul președinte a declarat că este de părere că Statele Unite ale Americii ar trebui să își folosească submarinele nucleare pentru a răspunde amenințărilor cu un posibil război nuclear venite din partea Kremlinului, notează Business Insider.

ADVERTISEMENT

Mai exact, Trump este de părere că SUA ar trebuie trimită submarinele nucleare pe coasta Rusiei”. De asemenea, el mai atrage atenția asupra faptului că țara sa este o putere nucleară mai mare decât Rusia.

“Oh, el comandă o putere nucleară. Dar noi suntem o putere nucleară mai mare. Avem cele mai mari submarine din lume, cele mai puternice mașini construite vreodată”, a declarat Putin.

ADVERTISEMENT

Donald Trump are o poziție agresivă în această problemă și a mai explicat că ar folosi forța nucleară a țării sale pentru a-l determina pe Vladimir Putin să își schimbe poziția.

“Uite, dacă mai menționezi încă o dată acel cuvânt (n.r. nuclear), vom trimite (n.r. submarinele)înainte și înapoi, în sus și în jos pe coasta ta”, a adăugat Trump. “Nu poți lăsa această tragedie să continue. Nu poți lăsa aceste mii de oameni să moară”.

ADVERTISEMENT

În timpul interviului, Trump a vorbit și despre posibilitatea ca o reducere a prețului țițeiului să ducă, în cele din urmă, și la o încetare a războiului din Ucraina.

Strategiile lui Trump

La începutul lunii martie, Donald Trump a mai propus o strategie controversată pe care SUA ar putea să folosească împotriva regimului de la Kremlin. Mai exact, el a declarat că aviația americană ar trebui să atace Rusia sub însemne chinezești.

ADVERTISEMENT

“Și apoi spunem că China a făcut-o, nu am făcut-o noi, China a făcut-o, și apoi ei încep să lupte între ei și noi ne așezăm și privim”, sugera atunci Donald Trump.

ADVERTISEMENT