News

Donald Trump anunță redeschiderea economiei în SUA: ”Vârful pandemiei a trecut”. Număr record de morți în ultima zi

16.04.2020 | 08:14
Donald Trump anunta redeschiderea economiei in SUA Varful pandemiei a trecut Numar record de morti in ultima zi
ADVERTISEMENT

Donald Trump anunță redeschiderea economiei în SUA, în ciuda faptului că numărul deceselor zilnice de peste Ocean înregistrează record după record în ultima perioadă.

Donald Trump anunță redeschiderea economiei în SUA: ”Vârful pandemiei a trecut”

La conferința sa de presă obișnuită susținută la Casa Albă, liderul american a declarat, miercuri, că vârful epidemiei de coronavirus a fost depășit în SUA și a anunțat un plan de redeschidere a unor state în cursul lunii aprilie.

ADVERTISEMENT

Trump a surprins audiența prezentă la Washington atunci când a anunțat planul de ridicare a interdicțiilor într-o serie de state din SUA, totul într-o perioadă în care numărul deceselor bate record după record.

“Datele sugerează că, la nivel național, am trecut de vârful cazurilor noi în această pandemie de coronavirus. Sperăm că acest lucru va continua și vom continua să facem progrese mari.”

ADVERTISEMENT

Cu toții vor fi în siguranță, vor fi puternici, dar vrem să ne readucem țara pe drumul obișnuit. Vom reveni și vom fi mai puternici”, a spus Trump, conform BBC.

Liderul SUA, atac indirect la adresa Chinei

Războiul rece al declarațiile dintre Casa Albă și Beijing continuă cu fiecare ocazie. În conferința de presă susținută miercuri, Trump a fost întrebat în legătură cu surse multiple care vorbesc despre posibilitatea ca pandemia cu noul coronavirus să fi plecat de fapt de la un laborator din China și nu de la o piață pentru animale sălbatice.

ADVERTISEMENT

Trump nu a exclus acest scenariu și a spus că țara sa va continua să cerceteze lucrurile. În acest moment, SUA e lider detașat la capitolul decese cauzate de coronavirus. Chestionat pe această temă, Trump a acuzat alte state că mint în ceea ce privește datele raportate.

“Există cineva care chiar crede numerele pe care le raportează unele dintre aceste țări?”, a răspuns el, nominalizând China.

ADVERTISEMENT

Număr record de morți în ultima zi în SUA

SUA au înregistrat în jur de 644.716 de cazuri confirmate și peste 30.00 de decese. Numai în ultimele 24 de ore, americanii au raportat un număr record de decese într-o zi: 2569.

Foarte departe de SUA în clasamentul deceselor la nivel mondial se află Italia, cu 21.645 de morți înregistrați de la startul pandemiei de COVID-19.

ADVERTISEMENT