News

Donald Trump ar putea fi externat luni. Ultimele noutăți despre starea de sănătate a președintelui SUA

04.10.2020 | 20:32
Donald Trump ar putea fi externat luni. Ultimele noutăți despre starea de sănătate a președintelui SUA
Donald Trump ar putea fi externat luni, 5 octombrie. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Donald Trump a fost trecut pe tratament cu dexametazonă, pe lângă cel cu Remdesivir care i-a fost administrat deja în două doze.

Președintele ar putea fi externat luni, 5 octombrie, în funcție de starea sa de sănătate, anunță surse de la Casa Albă.

ADVERTISEMENT

Medicii însărcinați să-l scape pe Donald Trump de Covid-19 i-au administrat un al treilea medicament în speranța că președintele SUA se va face bine.

Donald Trump ar putea fi externat luni, 5 octombrie

Medicul Sean Conley a dezvăluit că Trump a fost trecut pe tratament cu dexametazonă, un medicament steroidian, care ajută la reducerea inflamației din organism.

ADVERTISEMENT

Dexametazona e recomandată inclusiv de Organizația Mondială a Sănătății în tratamentul Covid-19, pentru că există deja studii care arată că rata deceselor în rândul pacienților scade după acest tratament.

Donald Trump a primit trei medicamente pentru Covid-19

Președintele Donald Trump a primit până în prezent 3 medicamente diferite pentru a combate infecția cu Covid-19. Trump a primit clasicul Remdesivir, pe lângă o doză de anticorpi monoclonali, alături de dexametazonă. Din Remdesivir Trump ar urma să mai primească 3 doze, pe lângă cele 2 deja administrate.

Medicul personal al lui Donald Trump a dezvăluit că președintele SUA a avut două episoade de scădere a saturației de oxigen și a făcut febră. Cu toate acestea, potrivit Digi 24, Donald Trump ar putea fi externat luni, 5 octombrie, pentru a fi tratat la Casa Albă.

ADVERTISEMENT

Supraveghem funcţia cardiacă, renală şi a ficatului, toate sunt normale. Preşedintele în această dimineaţă nu este sub oxigen, nu are dificultăţi de respiraţie și poate să meargă prin interiorul unităţii medicale”, explica medicul Sean Conley, când a fost întrebat care este cu exactitate starea de sănătate a președintelui.

Fanii lui Trump au emoții pentru că președintele SUA are 74 de ani, dar este și supraponderal, motiv pentru care se încadrează în grupul celor care au riscuri sporite atunci când se îmbolnăvesc cu Covid-19.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri