News

Donald Trump, aspru criticat pentru hidroxiclorochină. Cercetătorii spun că substanța nu vindecă deloc coronavirusul

12.04.2020 | 10:16
Donald Trump aspru criticat pentru hidroxiclorochina Cercetatorii spun ca substanta nu vindeca deloc coronavirusul
ADVERTISEMENT

Donald Trump a fost aspru criticat pentru hidroxiclorochină, substanța pe care nu o dată președintele american a indicat-o drept salvatoare în lupta cu coronavirusul. Cercetătorii spun că nu se pune problema și i-au recomandat celui mai puternic om de pe planetă să își cântărească vorbele.

Donald Trump, aspru criticat pentru hidroxiclorochină

De altfel, izolat la Casa Albă, preşedintele Donald Trump consideră că briefingurile de presă zilnice pe tema coronavirusului sunt evenimentul principal al zilei, o reamintire pentru americani că el gestionează cea mai mare criză a vieţii.

ADVERTISEMENT

Plus că ratingurile sunt bune. Unii consilieri ar prefera însă o abordare mai discretă, recomandându-i să nu petreacă atât de mult timp la briefinguri, pentru a nu fi distras de la sarcina pe care o are de îndeplinit şi să se certe cu reporterii.

Cercetătorii spun că substanța nu vindecă deloc coronavirusul

”I s-a sugerat de câteva ori, dar el crede că este grozav, cu toate aceste ratinguri”, a spus o sursă apropiată situaţiei. Sondajele arată că, după o creştere iniţială, rata de aprobare a modului în care Trump gestionează pandemia a stagnat, spre deosebire de susţinerea arătată de obicei de către americani preşedinţilor în timpul crizelor naţionale, cum ar fi cea de care a beneficiat George W. Bush după atacurile de pe 11 septembrie 2001.

ADVERTISEMENT

O altă lovitură este să Trump a scăzut în sondaje în faţa rivalului rău democrat Joe Biden în cel mai recent sondaj naţional, chiar dacă Biden este nevoit să apară doar în video-uri transmise din locuinţa sa, incapabil să participe la evenimente de campanie din cauza coronavirusului,

Toate acestea au provocat o anumită îngrijorare între consilierii preşedintelui din interiorul şi din afara Casei Albe. În timp ce Trump se laudă cu numărul mare al americanilor care se uită la briefingurile sale, unii consilieri consideră că el ar arăta mai mult că este la conducere dacă ar veni la briefinguri, ar susţine remarcile de deschidere, iar apoi ar lăsa grupul de lucru să prezinte detaliile.

ADVERTISEMENT

”Nu cred că îl ajută. Dacă te uiţi la sondaje, rata de aprobare este sub apă. Şi cred că este la nivelul maxim al acestei crize.

Pe măsură ce va trece timpul, cred că lucrurile se vor înrăutăţi pentru el. Nu a beneficiat de o creştere uriaşă din efectul de ”adunare în jurul preşedintelui” pe timp de criză”, a declarat un republican apropiat de Casa Albă, referindu-se la apariţiile lungi ale preşedintelui.

ADVERTISEMENT

Culmea, dar și declarațiile lui par a fi nu tocmai la locul lor. După ce a militat îndelung pentru hidroxiclorochină, Donald Trump este pus acum la punct de mai mulți cercetători care afirmă că totul este o farsă. ”Substanța poate vindeca multe, dar în lupta cu COVID-19 pare a fi impotentă”, spun oamenii de știință

ADVERTISEMENT