News

Donald Trump, atac dur la Nancy Pelosi: ”Ce caută nebuna în Taiwan? Mereu provoacă probleme”

Fostul președinte american Donald Trump o atacă pe Nancy Pelosi, după vizita politicianului în Taiwan. Trump are o ”istorie” lungă de certuri cu Pelosi.
03.08.2022 | 22:05
Donald Trump atac dur la Nancy Pelosi Ce cauta nebuna in Taiwan Mereu provoaca probleme
Donald Trump o face nebună pe Nancy Pelosi. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Donald Trump nu a menajat-o pe Nancy Pelosi, după ce președintele Camerei Reprezentanților a decis să viziteze Taipeiul. Pe fondul tensiunilor dintre Washington și Beijing, Trump vede inoportuna vizita lui Pelosi în Taiwan.

Donald Trump o atacă dur pe Nancy Pelosi

Trump nu s-a ferit să folosească cuvinte grele și a numit-o pe Pelosi ”nebună”. ”Ce caută nebuna de Pelosi în Taiwan? Mereu provoacă probleme. Nimic din ceea ce face nu e de bine. Urmăriți!”, a transmis fostul președinte SUA pe platforma socială proprie.

ADVERTISEMENT

Înainte de acest mesaj, Trump se întreba retoric de ce ar ajunge Pelosi în Taiwan. “De ce se implică Nancy Pelosi în China și Taiwan, decât pentru a face probleme și mai mulți bani”, scria Trump pe rețeaua de socializare Truth Social.

“Mizeria din China este ultimul lucru în care ar trebui să fie implicată, ea nu va face decât să înrăutățească situația. Tot ceea ce atinge ea se transformă în Haos, Dezordine și mizerie”, a transmis Trump.

ADVERTISEMENT

Vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan a crescut la cote fără precedent tensiunile din zonă și nu a fost lipsită de incidente. Hackerii chinezi au publicat pe ecranele TV ale magazinelor din Taipei mesajul ”Incitatoare la război, pleacă din Taiwan”.

Inițial s-a crezut că este opinia proprietarilor de magazine din zonă, însă reprezentanții lanțului comercial a anunțat că de vină au fost hackerii. ”Sistemul electronic de afișare a fost spart în această dimineață, ceea ce a făcut ca mesajul ‘Incitatoare la război, pleacă din Taiwan!’ să apară pe ecranele din toate magazinele 7/11 din țară”, au transmis aceștia.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Nancy Pelosi și-a efectuat vizita impasibilă și a anunțat că SUA susține Taiwanul.

“Venim ca prieteni în Taiwan, venim în pace în regiune”, a afirmat Pelosi. Politicianul a anunțat, de asemenea, că nu înțelege de ce China face ”atâta caz” în condițiile în care mai mulți politicieni din SUA au vizitat deja Taiwanul în 2022, fără a exista nicio reacție dură. ”Probabil pentru că erau bărbați”, a explicat Pelosi lipsa de reacție a Beijingului în trecut.

ADVERTISEMENT
Tags: