ADVERTISEMENT
News

Donald Trump, atac la adresa Chinei: “Trebuie trasă la răspundere pentru apariția pandemiei de coronavirus”

Autor: Ana Mirea | 22.09.2020 | 21:04
Donald Trump, atac la adresa Chinei:
Donald Trump aduce noi acuzații puternice statului chinez.Sursa Foto: Hepta.ro

Donald Trump a lansat un atac virulent împotriva Chinei în legătură cu pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

ONU a comentat declarațiile lui Trump, manifestându-și îngrijorarea.

Adunarea Generală a ONU s-a deschis marți cu un avertisment al secretarului său general împotriva unui „nou Război Rece” datorită declarațiilor Președintelui Statelor Unite ale Americii, scrie știripesurse.ro.

Declarațiile lui Donald Trump la adresa Chinei îngrijorează ONU

„ONU trebuie să tragă China la răspundere pentru faptele ei” de la începutul covid-19 şi pentru că a „dat drumul acestei ciume în lume”, a declarat preşedintele Statelor Unite, referindu-se la pandemia de coronavirus

ADVERTISEMENT

Acesta s-a aflat printre primii care au intervenit, într-un video înregistrat cu ocazia acestei mari reuniuni anuale organizate în mod virtual, din cauza crizei sanitare.

Catalogând din nou noul coronavirus drept „virusul chinez” – o formulă care provoacă furia Beijingului -, el a acuzat autorităţile chineze de faptul că au autorizat, la începutul epidemiei, „avioane să plece din China şi să infecteze lumea”.

ADVERTISEMENT

„Guvernul chinez şi Organizaţia Mondialăa Sănătăţii (OMS), care este aproape controlată de China, au spus în mod greşit că nu există probe ale unei transmiteri umane” a virusului SARS-CoV-2, a mai transmis Trump, justificând astfel retragerea Statelor Unite din această agenţie ONU.

Miliardarul republican, a cărui gestionare a epidemiei este foarte contestată şi care pare să-i afecteze şansele unei realegeri la preşedinţie, pe data de 3 noiembrie, a promis „să distribuie un vaccin”, „să învingă virusul” şi „să pună capăt pandemiei”, pentru a intra „într-o nouă era fără precedent de prosperitate, de cooperare şi de pace”.

ADVERTISEMENT

El s-a lăudat și cu talentul de „făcător de pace”, la o săptămână după semnarea la Casa Albă a unor acorduri istorice între Israel și două țări din Golful Persic, Emiratele Arabe Unite și Bahrain.

Donald Trump a atacat China și pe terenul mediului și al comerțului. Deși președintele chinez Xi Jinping urma să-i răspundă într-un videoclip înregistrat dinainte, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a lansat un avertisment puternic împotriva unei „mari fracturi” între „cele mai mari două economii”, „fiecare cu propriile ei reguli comerciale și financiare, Internetul său, capacitățile sale în domeniul inteligenței artificiale”.

ADVERTISEMENT

Împotriva pandemiei covid-19, lumea are nevoie de un armistiţiu mondial pentru a opri toate conflictele ‘fierbinţi’ şi să facă totul pentru a evita un nou Război Rece”, a subliniat acesta, la tribunal unui hemiciclu aproape pustiu, la sediul ONU, la New York.

„Aceasta este o direcţie foarte periculoasă”, a avertizat el, denunţând rivalitatea chinezo-americană tot mai puternică.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!