News

Donald Trump, blocat pe Facebook pentru doi ani. ”Este o insultă pentru 75 de milioane de oameni care m-au votat”

Donald Trump a rămas fără Facebook. Contul fostului președinte al Americii a fost suspendat.
04.06.2021 | 22:01
Donald Trump blocat pe Facebook pentru doi ani Este o insulta pentru 75 de milioane de oameni care mau votat
ADVERTISEMENT

Donald Trump a rămas fără cont pe Facebook pentru o perioadă de 2 ani. Anunțul a fost făcut vineri de cunoscuta rețea de socializare.

Contul fostului președinte american a fost suspendat pentru doi ani. Facebook a transmis că politicienii vor fi acum pedepsiți ca și ceilalți utilizatori atunci când încalcă regulile rețelei sociale, mai ales în caz de dezinformare, scrie AFP, potrivit Hotnews.

ADVERTISEMENT

Donald Trump va putea reveni pe Facebook atunci când „riscurile pentru siguranța publicului au dispărut”, a declarat platforma.

Donald Trump: “În cele din urmă, vom câștiga. Țara noastră nu mai suportă aceste abuzuri!”

Conflictul a început inițial pe 7 ianuarie, când Facebook a suspendat temporar contul lui Trump pentru că acesta și-ar fi încurajat susținătorii în timpul atacului de la Capitoliu.

ADVERTISEMENT

Decizia de astăzi l-a iritat enorm pe Trump care consideră că suspendarea contului său este o ”insultă” adusă celor ”75 de milioane de americani” care l-au votat la alegerile de anul trecut.

„Decizia Facebook este o insultă pentru 75 de milioane de oameni care ne-au votat în 2020”, a spus fostul președinte.

ADVERTISEMENT

Acesta a adăugat că populara platformă social media „nu ar trebui să fie lăsată să scape de această cenzură”.

Facebook i-a suspendat contul lui Donald Trump

După ce a avut mai multe probleme cu anumite rețele de socializare, Trump a lansat luna trecută site-ul web, denumit „De la biroul lui Donald Trump”, pentru a comunica cu susținătorii. Blogul fostului președinte Doanld Trump a fost însă închis destul de repede, anunță The Hill.

ADVERTISEMENT

În acest moment pe site, Utilizatorii pot doar să-și trimită adresele de e-mail și numerele de telefon pentru a se înscrie pentru actualizări de la fostul președinte.

În acest condiții, după decizia luată de astăzi de Facebook, nu este clar pe ce alte căi ar urma Trump să comunice cu susținătorii săi.

O serie de platforme de socializare, inclusiv Twitter, i-au interzis accesul lui Trump în urma asaltului de la Capitoliu. Motivul invocat a fost reprezentat de afirmațiile sale despre fraudă electorală pe scară largă la alegerile prezidențiale din 2020.

ADVERTISEMENT