News

Donald Trump, contrazis de secretarul Apărării din SUA: ”Nu susțin folosirea armatei în cazul protestelor” 

03.06.2020 | 19:23
Donald Trump contrazis de secretarul Apararii din SUA Nu sustin folosirea armatei in cazul protestelor
ADVERTISEMENT

Președintele SUA, Donald Trump, este contrazis de secretarul Apărării, Mark Esper, în chestiunea privind folosirea armatei în cazul protestelor violente izbucnite în țară.

Donald Trump, contrazis de secretarul Apărării din SUA: ”Nu susțin folosirea armatei în cazul protestelor”

La începutul acestei săptămâni, președintele SUA, Donald Trump, a anunțat că, dacă va fi cazul, va trimite ”mii și mii de militari” care să pună capăt protestelor ce au loc în țară, considerând că violențele sunt provocate de elemente ce țin de „terorismul intern”.

ADVERTISEMENT

La o zi după amenințarea liderului de la Casa Albă, secretarul american al Apărării din mandatul actualului președinte, Mark Esper, a afirmat că nu susține folosirea militarilor pentru înăbușirea protestelor din SUA.

În viziunea lui Esper, la ajutorul forțelelor armate trebuie să se recurgă doar ca ultimă soluție, contrazicându-l direct pe președintele Donald Trump, scrie CNN.

ADVERTISEMENT

”Această opțiune de a utiliza trupe militare pentru restabilirea ordinii publice trebuie folosită doar ca ultimă soluție și doar în cea mai urgentă și groaznică situație.

Nu ne aflăm într-o astfel de situație acum. Nu sprijin invocarea legii antiinsurecție”, a declarat Mark Esper miercuri la Pentagon, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

Donald Trump: ”Voi desfășura armata Statelor Unite și voi rezolva problema”

Luni, șeful de la Casa Albă a invocat o lege din 1807 care i-ar da dreptul să mobilizeze armata pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

”Sunt președintele legii și a ordinii și susțin toate protestele pașnice. Dar în în ultimele zile, națiunea noastră a fost acaparată de anarhiști profesioniști, de gloate violente, piromani, jefuitori, nelegiuiți, răzvrătiți, Antifa și alții. Unele state și guverne locale nu reușit să ia măsurile necesare pentru a păstra siguranța oamenilor”, a apreciat Donald Trump.

ADVERTISEMENT

„Acestea nu sunt proteste pașnice. Acestea sunt acte de terorism intern. Voi desfășura armata Statelor Unite și voi rezolva eu repede problema, dacă ei nu sunt în stare. Acționez rapid și ferm pentru a ne proteja măreața noastră capitală, Washington, DC. Ce s-a întâmplat noaptea trecută (n.r. duminică, 31 mai) în acest oraș este o rușine totală”, a mai  spus Donald Trump.

ADVERTISEMENT