News

Donald Trump, convins că noul coronavirus are originea în laboratoarele din Wuhan. China, amenințată cu taxe

01.05.2020 | 08:08
Donald Trump convins ca noul coronavirus are originea in laboratoarele din Wuhan China amenintata cu taxe
ADVERTISEMENT

Donald Trump este convins că noul coronavirus are originea artificială în laboratoarele din Wuhan. Liderul de la Casa Albă spune că are dovezi concludente în acest sens.

Donald Trump, convins că noul coronavirus are originea în laboratoarele din Wuhan. China, amenințată cu taxe

Noul coronavirus, care a ucis deja peste 230.000 de oameni la nivel mondial până acum și a zdruncinat economii, a apărut dintr-un laborator de virologie din orașul Wuhan din China, a declarat joi, președintele SUA, Donald Trump.

ADVERTISEMENT

În cadrul conferinței de presă obișnuite care a avut loc joi la sediul președinției americane de la Washington, liderul Statelor Unite ale Americii a făcut acuzații grave la adresa Chinei.

În momentul în care întrebat dacă are indicii care să îi confere un ”grad ridicat de convingere” că noul COVID-19 provine de la Institutul de Virusologie din Wuhan, preşedintele american a răspuns, foarte sigur pe el.

ADVERTISEMENT

”Da, am văzut și am dovezi”, a spus Trump, refuzând însă să ofere detalii. “Nu vă pot spune asta. Nu am voie să vă spun asta“.

În ceea ce privește vinovăția omologului său de la Beijing, Xi Jinping, Trump a fost mai rezervat.

ADVERTISEMENT

“Nu vreau să spun asta, nu vreau să spun asta, că ar fi responsabil el, dar, cu siguranță, ar fi putut fi oprit. A ieșit din China și ar fi putut fi oprit și aș dori să îl oprească și la fel face și întregul lumea dorește să o oprească”.

China, amenință cu noi taxe vamale

În războiul rece al declarațiilor SUA-China, Donald Trump a venit cu amenințări de ordin economic. Preşedintele Trump a spus că ar putea, drept consecinţă, să impună Chinei “taxe vamale” punitive.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește posibilitatea ca SUA să nu achite Chinei datoriile ca măsură de retorsiune, Donald Trump a răspuns: “Pot să o fac altfel. Eu pot face acelaşi lucru, dar altfel, impunând taxe vamale”. Aşa cum a procedat deja în timpul disputei comerciale cu Beijingul, aminteşte Express.

Totodată, recent, președintele american a menţionat posibilitatea de a cere Chinei să plătească despăgubiri de miliarde de dolari pentru daunele cauzate de noul coronavirus.

ADVERTISEMENT