News

Donald Trump dă vina pe Joe Biden pentru criza din Ucraina: “Putin devine din ce în ce mai bogat”

Fostul președinte al SUA, Donald Trump, îl critică pe Joe Biden pentru modul cum gestionează criza din Ucraina, iar pe Vladimir Putin îl laudă, catalogându-l ”un geniu” pentru strategia abordată.
23.02.2022 | 09:28
Donald Trump da vina pe Joe Biden pentru criza din Ucraina Putin devine din ce in ce mai bogat
ADVERTISEMENT

”Am spus, este geniu. Cât de deştept este!”, a afirmat Donald Trump, după ce a ascultat discursul lui Vladimir Putin, de luni seară, în care a anunțat recunoașterea independenței pentru cele două teritorii separatiste din estul Ucrainei, Donețk și Lugansk.

De altfel, a precizat că îl cunoaște ”foarte bine” pe liderul de la Kremlin și nu crede că ar fi creat o astfel de criză în Ucraina, dacă mai exista Administrația Trump.

ADVERTISEMENT

Trump: ”Vladimir Putin nu ar fi făcut în timpul Administraţiei Trump ceea ce face acum”

Mai mult, fostul președinte al SUA este de părere că Rusia s-a îmbogățit odată cu noul mandat de la Casa Albă, cel al lui Joe Biden. Trump crede că în următoarea perioadă prețurile la petrol vor crește chiar și de patru ori mai mult.

”Dacă ar fi fost gestionată corect, nu ar exista niciun motiv ca actuala criză din Ucraina să se producă.

ADVERTISEMENT

Eu îl cunosc foarte bine pe Vladimir Putin şi nu ar fi făcut în timpul Administraţiei Trump ceea ce face acum, în niciun caz.

Rusia a devenit foarte bogată în timpul Administraţiei Biden, s-au dublat preţurile la petrol, iar curând se vor majora de trei sau de patru ori”, a spus Donald Trump într-un comunicat de pe site-ul propriu, scrie The Telegraph.

ADVERTISEMENT

Trump, în dezacord cu sancțiunile aplicate până acum Rusiei

Totodată, fostul lider de la Casa Albă nu consideră semnificative sancțiunile aplicate până acum de Occident, Rusiei. Dimpotrivă, nu ar face decât să-l îmbogățească pe președintele rus.

Donald Trump a ținut să sublinieze că atunci când el conducea SUA, acestea erau independente din punct de vedere energetic. ”Țara noastră a ajuns un dezastru”, susține fostul lider al Casei Albe.

ADVERTISEMENT

”Sancţiunile slabe sunt nesemnificative comparativ cu ocuparea unei ţări şi a unui teritoriu masiv poziţionat strategic.

Acum, a început, preţul petroului va fi mai mare, iar Putin nu doar că primeşte ceea ce a vrut mereu, ci, în contextul creşterilor preţurilor la petrol şi gaze, devine din ce în ce mai bogat.

Statele Unite erau independente din punct de vedere energetic în timpul Administraţiei Trump, o independenţă pe care nu o mai avuseserăm niciodată până atunci, iar preţurile la petrol ar fi rămas mici. Acum, ţara noastră este într-un dezastru”, a mai precizat Donald Trump.

ADVERTISEMENT
Tags: