News

Donald Trump, declarație șocantă despre numărul morților de Covid-19. Mesajul a stârnit furia medicului Fauci

03.01.2021 | 21:12
Donald Trump declaratie socanta despre numarul mortilor de Covid19 Mesajul a starnit furia medicului Fauci
ADVERTISEMENT

Președintele american Donald Trump a declarat că numărul deceselor din cauza Covid-19 a fost „exagerat” în SUA, stârnind o replică dură din parea medicului Anthony Fauci.

Numarul de cazuri și morti de Virusul Chinezesc este mult exagerat în Statele Unite din cauza metodei ridicole de determinare [a Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor] comparativ cu alte țări, dintre care multe raportează, în mod intenționat, foarte inexact și scăzut”, a scris Trump pe Twitter, într-un atac la știrile de tip Fake News.

ADVERTISEMENT

Medicul Anthony Fauci i-a replicat dur, conform ABC News. „Morțile sunt morți reale. Tot ce trebuie să faceți este să ieșiți în tranșee, să mergeți în spitale… Este real, nu este fals”, a declarat Anthony Fauci, specialistul numărul 1 în SUA când vine vorba de boli infecțioase.

Donald Trump, declarații controversate despre morții de Covid

Jerome Adams, șeful serviciilor publice de sănătate din Statele Unite ale Americii a declarat la CNN că nu există „niciun motiv să se îndoiască” de aceste cifre oficiale referitoare la numărul victimelor de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Conform datelor oficiale oferite de Universitatea Johns Hopkins, bilanțul deceslor în SUA a depășit 350.000 de infectări de la debutul pandemiei dintr-un total de 20.4 milioane de infectări.

Între timp, guvernul federal din SUA are probleme în vaccinarea populației și se află sub targetul de 20 de milioane de vaccinați până la finele lui 2020. Medicul Fauci rămâne. însă, optimist și crede că ritmul de vaccinare poate fi intensificat până se va ajunge la 1 milion de oameni vaccinați într-o zi.

ADVERTISEMENT

Raportarea numărului de decese asociat Covid-19 a fost mereu un lucru controversat, atât în SUA,cât și în restul lumii. Inclusiv în România, fostul ministru al Sănătății Nelu Tătaru a recunoscut că majoritatea celor care mor o fac din cauza comorbidităților, Covid-19 fiind cauza indirectă a bolii.

Cu toate acestea, persoanele infectate cu Covid-19 sunt trecute la deces Covid, chiar dacă aveau alte boli grave precum cancer, diabet sau obezitate morbidă. Mai mult, din punct de vedere statistic numărul de morți nu depășește cu mult cifra înregistrată într-un an dinainte de pandemie, încă un motiv care le dă apă la moară scepticilor.

ADVERTISEMENT

De exemplu, în România au murit în 3 ianuarie 60 de persoane din cauza Covid-19 sau a asocierii cu această boală, în condițiile în care în țara noastră mor zilnic aproximativ 650 de oameni, potrivit cifrelor oferite de expertul Alexandru Rafila.

 

ADVERTISEMENT
Tags: