ADVERTISEMENT
News

Donald Trump, declarații incredibile! I-a făcut „ratați” și ”cretini” pe militarii morți în Primul Război Mondial. Cum se apără Casa Albă

Autor: Alexandru Năstase | 04.09.2020 | 12:25
Donald Trump, declarații incredibile! I-a făcut „ratați” și ”cretini” pe militarii morți în Primul Război Mondial. Cum se apără Casa Albă
Donald Trump dezminte declarațiile făcute în urmă cu doi ani de zile. Sursa foto - hepta.ro

Donald Trump pare să continue seria declarațiilor incredibile! Cel mai puternic om de pe Planetă se află în centrul unui nou scandal.

ADVERTISEMENT

Sunt eforturi uriașe de la Casa Albă pentru a dezminți în mod categoric faptul că preşedintele american i-a catalogat drept ”rataţi” (“losers” în engleză) şi ”cretini” pe militarii americani morţi în Primul Război Mondial.

Revista The Atlantic a fost cea care a publicat prima informația. Într-o vizită în Franţa, în noiembrie 2018, cu ocazia comemorării a 100 de ani de la sfârşitul Primului Război Mondial, liderul republican şi-a anulat deplasarea la un cimitir american din apropiere de Paris, invocând condiţii meteorologice nefavorabile care făceau vizita imposibilă.

ADVERTISEMENT

Când a zis Donald Trump adevărul?

Jurnaliștii de la The Atlantic, o revistă lunară respectată în Statele Unite au scris însă că miliardarul newyorkez nu vedea pur şi simplu interesul acestei vizite.

”De ce ar trebui să mă duc la cimitir? Este plin de rataţi”, le-ar fi spus el membrilor echipei sale, dezvăluie revista, care citează mai multe surse anonime.

ADVERTISEMENT

The Atlantic mai dezvăluie că Donald Trump ar fi catalogat cei 1.541 de militari americani morţi în Bătălia din Pădurea Belleau drept ”cretini”, după care a întrebat ”cine erau băieţii buni” înainte de război.

Casa Albă a dezminţit viguros. ”Nimeni nu este atât de curajos să-şi pună numele pe aceste acuzaţii. Este din cauză că ele sunt false”, a declarat unul dintre purtătorii de cuvânt ai Executivului american, Judd Deere.

ADVERTISEMENT

Hogan Gidley, un fost purtător de cuvânt al Casei Albe care l-a însoţit pe Trump în vizita din Franţa, în 2018, a denunţat, la rândul său, aceste acuzaţii drept ”complet ridicole”, iar pe sursele anonime drept ”mizerabile şi laşe”.

Donald Trump a răspuns la fel. ”Cineva a inventat această poveste oribilă, spunând că nu voiam să mă duc”, le-a spus şeful statului american jurnaliştilor, la întoarcerea dintr-o vizită în Pennsylvania.

ADVERTISEMENT

”Dacă ei există cu adevărat, dacă oameni au putut spune aşa ceva, sunt nişte mizerabili fără scrupule şi nişte mincinoşi. Iar eu voi fi pregătit să jur pe orice că nu am spus niciodată aşa ceva despre eroii noştri căzuţi în luptă”, a subliniat el.

”Niciun animal, nimeni, ce animal ar fi putut să spună un asemenea lucru?”, a adăugat el. În timpul campaniei prezidenţiale din 2018, Donald Trump a atacat în mod public statutul de erou al Războiului din Vietnam al foarte respectatului senator republican John McCain, luat prizonier şi torturat timp de peste cinci ani.

ADVERTISEMENT

”Este un erou pentru că a fost prins. Mie îmi plac oamenii care nu sunt prinşi”, declara el.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!