News

Donald Trump deplânge decăderea Statelor Unite. „Țara noastră a fost adusă în genunchi. Cerșim petrol din Arabia Saudită”

Donald Trump aproape a confirmat că va candida pentru un nou mandat la Casa Albă și a criticat administrația Biden, spunând că a dus America în genunchi
06.08.2022 | 17:47
Donald Trump deplange decaderea Statelor Unite Tara noastra a fost adusa in genunchi Cersim petrol din Arabia Saudita
Donald Trump aproape a confirmat că va candida pentru un nou mandat. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Fostul președinte american, Donald Trump, a declarat în cadrul conferinței conservatorilor America First Agenda, că Statele Unite au ajuns o „țară cerșetoare” de petrol din Venezuela și Arabia Saudită.

„America a ajuns o țară cerșetoare de petrol”

Fostul președinte a vorbit despre actuala criză economică și creșterea prețului la carburant, spunând că America a ajuns „o națiune cerșetoare” la celelalte țări pentru nevoile sale energetice, o referire clară la recenta vizită a președintelui Joe Biden în Arabia Saudită, acolo unde a cerut sporirea producției OPEC astfel încât să fie oprită creșterea barilului de petrol pe bursele internaționale.

ADVERTISEMENT

„Țara noastră a fost adusă în genunchi, literalmente în genunchi”, a spus Trump într-un discurs la summitul Agendei Americii. „Inflația este cea mai mare din ultimii 49 de ani – 9,1%. Mulți oameni cred că este mult mai mare decât atât. Prețurile gazelor sunt cele mai ridicate din istoria țării noastre. Am devenit o națiune cerșetoare care se târăște în alte țări după energie”, a spus Donald Trump, care a subliniat că în timpul mandatului său Statele Unite au fost „autosuficiente” în materie de energie.

În fapt, Statele Unite sunt cel mai mare producător de petrol din lume, depășind atât Rusia cât și Arabia Saudită. Producția de petrol depășește nevoile interne ale Americii, SUA fiind al șaselea cel mai mare exportator de petrol.

ADVERTISEMENT

Donald Trump, în discursul său, a susținut că acum SUA „imploră Venezuela și Arabia Saudită pentru petrol”, în timp ce „având mai mult aur lichid sub picioarele noastre decât orice altă națiune”.

O nouă candidatură în 2024

Fostul președinte american aproape că a confirmat în cadrul aceluiași discurs faptul că va candida pentru un nou mandat la Casa Albă peste doi ani. Acesta a spus că singura dilemă pe care o are este dacă va anunța acest lucru înaintea sau după alegerile din toamnă din SUA.

ADVERTISEMENT

Trump a reiterat că ar fi, de fapt, o „mare onoare” să candideze din nou la funcția de președinte și că, dacă nu va candida din nou la alegeri, „națiunea noastră [SUA] este condamnată”. Întrebat dacă va decide să nu candideze și, în schimb, să stea acasă, Trump a subliniat, „îmi iubesc țara noastră. Și nu pot face asta pentru că iubesc oamenii din țara noastră. Deci nu pot face asta. Nu aș face-o și oamenii nu vor să o fac.”

„Nu fac asta pentru mine pentru că am avut o viață foarte luxoasă. Am avut o viață foarte simplă. Oamenii spun că ești sigur că vrei să faci asta? Dar știi, există o expresie. Cea mai bună zi din viața ta este ziua înainte de a candida la președinte”, a mai spus Donald Trump.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală...
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală sunt istorie! Cum arată acum
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile...
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile soției, angajată a BP
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase....
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase. Rezultate LOTO duminică 25 februarie 2024
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va...
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va fi eliberat. Este în închisoare de 50 de ani VIDEO
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Când dispar mașinile pe motorină și benzină. Ce pregătește Uniunea Europeană
Când dispar mașinile pe motorină și benzină. Ce pregătește Uniunea Europeană
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat...
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat Catinca și Oana Roman când l-au văzut
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a...
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a cooperat
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut...
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut ce să fac cu ei!” Cum a făcut mulți bani Olivia Addams, la 20 de ani
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune...
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune că aici se petrec minuni