News

Donald Trump, împăcat cu ideea că a pierdut alegerile din 2020. E convins că are șanse în 2024

Fostul președinte pare să accepte în mod public că alegerile nu au fost furate și spune că americanii îl ”plac mai mult ca niciodată”.
17.06.2021 | 17:45
Donald Trump impacat cu ideea ca a pierdut alegerile din 2020 E convins ca are sanse in 2024
Voalat, Donald Trump pare că recunoaște că a pierdut alegerile din 2020. E convins că are șanse în 2024 Foto: hepta Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Donald Trump și-a recunoscut pentru prima dată, miercuri seară, chiar dacă voalat, înfrângerea în alegerile din 2020, declarând într-un interviu pentru Fox News: „Nu am câștigat”.

Voalat, Donald Trump recunoaște că a pierdut alegerile din 2020. E convins că are șanse în 2024

„Trebuia să câștigăm cu ușurință cu 64 de milioane de voturi”, i-a spus Trump jurnalistului Sean Hannity. „Am obținut 75 de milioane de voturi și nu am câștigat, dar să vedem ce s-a întâmplat.”

ADVERTISEMENT

Fostul președinte al SUA a susținut multă vreme că a câștigat alegerile din noiembrie și a pretins că au existat fraude electorale care l-au făcut pe Joe Biden învingător. Afirmațiile lui Trump au declanșat chiar audituri în unele state pentru renumărarea voturilor, dar nu au fost găsite dovezi de fraudă.

Cu doar câteva ore înainte ca Donald Trump să părăsească Casa Albă la începutul anului, el încă susținea că a câștigat alegerile.

ADVERTISEMENT

Comentariile lui Trump par că pun capăt celor șapte luni de disputarea a rezultatului alegerilor prezidențiale din noiembrie 2020, deși avertismentul său „să vedem ce se întâmplă” pare să lase deschis un licăr de speranță că va răsturna rezultatul, lucru care acum pare foarte puțin probabil.

Vorbind cu Hannity de la clubul de golf Bedminster din New Jersey, unde își petrece vara, Trump a spus că cele cinci luni ale președinției Biden arată alegătorilor motivul pentru care el ar fi trebuit să fie reales.

ADVERTISEMENT

Fostul președinte a spus că țara se află acum într-un stat „șocant”, dar soluțiile sunt evidente.

„Uite, când vorbești despre o armată puternică, când vorbești despre economie, când spui nu vrem inflația, inflația va ucide economia”, a spus el, enumerându-și prioritățile, potrivit Daily Mail. „Apropo, acum veți vedea foarte curând o mare creștere a dobânzii dintr-o dată, adică primul pas”.

ADVERTISEMENT

Trump a spus încă o dată că ia în considerare cu fermitate încercarea de a relua Casa Albă în 2024.

„Știrilor false (mijloacele media nefavorabile lui Trump n.r.) nu le place să vorbească despre asta, dar cifrele sunt cu adevărat incredibile, așa că lucrez pentru a face să fie aleși mulți oameni buni în Congres”, a spus el, referindu-se la alegerile parțiale din 2022.

„Și atunci, vom lua o decizie legat de 2024 (următoarele alegeri prezidențiale n.r.), dar dacă te uiți la cifre, oamenii mă plac mai mult ca niciodată. Cred că motivul este că ei văd ce se întâmplă cu țara noastră, văd că nu există nicio independență energetică, că nu s-a întâmplat niciodată ceea ce se întâmplă la graniță și moartea care este cauzată.

Aceasta nu este doar o graniță, ci moarte și criminali care se revarsă în țara noastră. Oamenii se uită la economie și la inflație, la ratele dobânzilor și la prețurile benzinei și cred că asta mă face foarte popular”.

Jurnalist MSNBC: ”Donald Trump și-a recunoscut în cele din urmă în această seară înfrângerea”

Lawrence O’Donnell, jurnalist MSNBC, a explicat că știrea cea mai importantă a serii este că fostul președinte Donald Trump a recunoscut în cele din urmă câștigarea alegerilor din 2020 de către președintele Joe Biden.

Deși au trecut opt ​​luni de la alegeri, Trump nu a fost niciodată dispus să admită că a pierdut. Miercuri seara, însă, Trump a recunoscut în cele din urmă că s-a terminat și că îi dorește lui Joe Biden o președinție de succes.

„Și asta este mare lucru”, a spus O’Donnell, citat de Raw Story. “În cele din urmă, Donald Trump a acceptat în seara asta, a ținut discursul de acceptare a înfrângerii. A făcut-o. Da. Nu inventez. În fața lui Sean Hannity în acea oră de interviu. Iată cum a fost. Nu a făcut-o în forma tradițională.

În primul rând, Sean Hannity, de mai multe ori, a început întrebări cu ‘dacă ați fi încă președinte’. Iar Donald Trump nu l-a corectat. Donald Trump a continuat discuția. Nu am de gând să spun că a răspuns clar la întrebare, dar a continuat discuția după semnul întrebării.

Și apoi spre sfârșitul discuției, Donald Trump a spus despre Joe Biden: ‘Vreau să se descurce bine’. Asta este – această frază apare în fiecare discurs de acceptare a înfrângerii. ‘Vreau să se descurce bine’. Adică, asta e. Asta – iată. Discursul despre acceptare a înfrângerii.”

Într-un clip din timpul interviului Trump poate fi auzit spunând: „Nu am câștigat, dar să vedem ce s-a întâmplat”.

Trump, convins că noul coronavirus provine dintr-un laborator

În cadrul interviului, Trump a discutat și despre originile focarului COVID, despre care a spus că este convins că provine dintr-un laborator din China. „Cred că a fost un accident teribil, dar cred că a venit din laborator. Sper cu adevărat și cred că a fost incompetență. Bănuiesc că unii oameni nu sunt neapărat de acord cu asta.

Ei cred că poate a existat un scop, ceea ce ar fi absolut teribil. Dar trebuie să aflăm mai multe despre asta, de ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, cum ar putea fi cineva atât de incompetent”, a adăugat el.

Fostul președinte a abordat, de asemenea, faptul că oamenii l-au numit xenofob pentru că a interzis oricui din China să intre în SUA la începutul pandemiei. Apărându-și decizia, afaceristul de 74 de ani a susținut că a salvat „zeci de mii de vieți”.

De-a lungul interviului, Trump nu s-a referit la infecția cu coronavirus drept „gripa chinezească”, probabil pentru că se confruntă în prezent cu un proces de 22 de milioane de dolari pentru utilizarea termenului pe tot parcursul președinției sale.

Luna trecută, Coaliția Chineză pentru Drepturile Civile Americane (CACRC) a luat măsuri împotriva fostului șef de la Casa Albă și a susținut că utilizarea de către acesta a termenului derogatoriu a contribuit la violențele cu care se confruntă chinezii americani.

ADVERTISEMENT
Tags: