News

Donald Trump, în conflict cu virusologul șef de la Casa Albă, Anthony Fauci. Gestul liderului SUA care anunță o iminentă demitere

13.04.2020 | 12:25
Donald Trump in conflict cu virusologul sef de la Casa Alba Anthony Fauci Gestul liderului SUA care anunta o iminenta demitere
ADVERTISEMENT

Liderul Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, este în conflict cu virusologul șef de la Casa Albă, Anthony Fauci. Disputa a apărut recent, după ce medicul a făcut declarații care nu i-a convenit șefului americanilor.

Donald Trump, în conflict cu virusologul șef de la Casa Albă, Anthony Fauci

Într-o perioadă a pandemiei de coronavirus în care SUA înregistrează peste o jumătate de milion de cazuri de infectare și 22.000 de morți, Donald Trump pregătește o demitere la vârful sistemului medical de peste Ocean.

ADVERTISEMENT

Duminică, președintele Trump și-a arătat public frustrarea față de virusologul șef de la Casa Albă, Anthony Fauci, principalul expert în boli infecțioase a guvernului federal.

Asta s-a întâmplat după ce medicul a spus că mai multe vieți ar fi putut fi salvate din coronavirus dacă măsurile de izolare ale populației ar fi fost luate mai devreme.

ADVERTISEMENT

Gestul liderului SUA care anunță o posibilă demitere a lui Fauci

Imediat după ce Fauci a criticat indirect măsurile întârziate luate de Casa Albă în privința crizei coronavirus, pe internet au apărut mesaje contra virusologului.

Printre ele s-a numărat un Tweet (mesaj pe Twitter) care conținea sintagma ”este timpul că-l concediem pe Fauci”. Chiar un astfel de mesaj a fost redistribuit de șeful lui Fauci, însuși președintele SUA, Donald Trump.

ADVERTISEMENT

Acest mesaj apreciat de Trump a fost postat de un fost candidat la congresul republican. ”Fauci spune acum că dacă Trump ar fi ascultat experții medicali mai devreme, ar fi putut salva mai multe vieți”, a spus DeAnna Lorraine.

Aceasta a mai reamintit o poziție relaxată a lui Fauci la începutul pandemiei. ”Fauci le spunea oamenilor, pe 29 februarie, că nu este nimic îngrijorător și coronavirus nu reprezintă o amenințare pentru SUA. Este timpul pentru concedierea lui Fauci.”, adaugă politicianul, conform MSN.

ADVERTISEMENT

În acest weekend, Statele Unite au depășit Italia, având cel mai mare număr de decese cauzate de coronavirus din lume. Peste 20.000 de oameni din SUA au murit, iar alte peste 560.000 de persoane sunt infectate.

  • Aproape 2,9 milioane de teste au fost efectuate în Statele Unite.
ADVERTISEMENT