ADVERTISEMENT
News

Donald Trump, în război cu Twitter. Președintele vrea să-și deschidă propria rețea socială

Autor: Adrian Ilie | 09.01.2021 | 16:40
Donald Trump, în război cu Twitter. Președintele vrea să-și deschidă propria rețea socială
Președintele SUA, Donald Trump/ Foto: Hepta

Donald Trump intenționează să-și lanseze propria rețea socială care să concureze cu Twitter și Facebook. Președintele a anunțat că negociază deja cu alte site-uri pentru deschiderea acestei rețele, informează DPA, preluată de Agerpres.

ADVERTISEMENT

Anunțul vine la o zi după ce platforma Twitter a suspendat contul personal al președintelui Statelor Unite invocând riscurile „incitării la violență” de către Trump.

Donald Trump a făcut anunțul prin câteva tweet-uri postate pe contul prezidențial POTUS, un cont distinct de cel personal, deja închis de către Twitter. Însă compania a șters și aceste postări.

Contul de Twitter al lui Trump, suspendat permanent

Donald Trump a acuzat Twitter de înţelegere ascunsă cu stânga radicală pentru a-i reduce la tăcere pe el şi pe cei care au votat pentru el.

ADVERTISEMENT

Twitter a suspendat vineri permanent contul lui Donald Trump invocând posibilitatea incitării la violență din partea preşedintelui american, după ce protestul susţinătorilor săi a degenerat în violenţe, iar clădirea Capitoliului a fost luată cu asalt.

Facebook şi alte platforme au suspendat, de asemenea, profilul lui Donald Trump pe o perioadă nedeterminată.

Nu este prima dată când rețele importante de socializare îl blochează pe controversatul Donald Trump. Acesta are o istorie lungă de mesaje care au atras un val de reproșuri în Statele Unite ale Americii.

ADVERTISEMENT

În trecut, Twitter a semnalat mai multe mesaje ale lui Trump care răspândeau dezinformări sau invitau la acte de violență.

Un exemplu ar fi tweet-urile din luna mai 2020, în care președintele încurajează violența împotriva celor care protestau în manifestările Black Lives Matter.

ADVERTISEMENT

Compania a fost totuși criticată pentru că nu a eliminat tweet-urile suficient de repede și nu a șters deifinitiv contul.

Un alt episod s-a petrecut pe 11 noiembrie 2020. Un mesaj a lui Trump care a fost redistrbuit de 70.000 de ori a fost șters la o oră după ce a fost postat.

ADVERTISEMENT

Facebook s-a confruntat cu critici mai dure pentru că a reacționat greoi în a limita dezinformarea. De asemenea, o altă acuzație a fost faptul că a permis grupurilor violente să se organizeze pe platforma companiei.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT