Fotbal international

Donald Trump le-a arătat cartonaşul roşu jurnaliştilor de la Casa Albă. Video

30.08.2018 | 11:53
Donald Trump lea aratat cartonasul rosu jurnalistilor de la Casa Alba Video

Președintele FIFA s-a întâlnit cu Donald Trump pentru a discuta despre organizarea Campionatului Mondial de Fotbal din anul 2026. După ce a declarat că “soccer-ul trebuie să devină sportul cu cea mai mare creștere din lume”, Donald Trump le-a arătat cartonaşul roşu jurnaliştilor prezenți la evenimentul care a avut loc la Casa Albă. Declarațiile președintelui american au fost comentate pe rețele de socializare, fiind știut faptul că iubitorii fotbalului nu suportă ca sportul rege să fie numit “soccer”.

Gianni Infantino i-a adus lui Donald Trump un tricou inscripționat cu numele său și un set de cartonașe galbene și roșii. Președintele Statelor Unite ale Americii nu a ratat ocazia de a trimite din nou săgeți la adresa jurnalilștilor și le-a arătat imediat cartonașul roșu. Declarațiile sale au atras antipatia foarte multor iubitori de fotbal. “Fiul meu, Baron, iubește soccer-ul și soccer-ul trebuie să fie unul dintre sporturile cu cea mai rapidă creștere din lume. Munca pe care ai depus-o e de-a dreptul fantastică, Gianni”, a spus Trump.

Președintele Statelor Unite ale Americii a sancționat reprezentații presei cu un cartonaș roșu în semn de protest față de criticile pe care aceștia i le-au adus de la preluarea mandatului și până în prezent. Trump și Infantino au făcut schimb de tricouri și au discutat despre organizarea Campionatului Mondial de Fotbal din anul 2026 în SUA, Canada și Mexic.

Donald Trump și Gianni Infantino
Donald Trump și Gianni Infantino

Donald Trump le-a arătat cartonaşul roşu jurnaliştilor de la Casa Albă

“A fost o întâlnire interesantă cu accent pe organizarea și pregătirea pentru turneul din 2026, care va fi găzduit de SUA, Canada și Mexic. Aș dori să îi mulțumesc pe această cale președintelui Donald Trump pentru devotament și pentru sprijinul guvernamental. Sunt încântat să continui cooperarea cu autoritățile din Statele Unite. Am convingerea că cele trei țări organizatoare vor da tot ce au mai bun la Campionatul Mondial care va avea loc peste 8 ani”, a declarat Gianni Infantino, care a adăugat faptul că se așteaptă ca turneul din 2026 să fie cel mai mare show din istorie, după ce ediția din acest an din Rusia a fost urmărită de 4 miliarde de oameni.

“El este președintele FIFA, un om foarte respectabil. De fapt, când fiul meu a auzit că președintele FIFA vine aici, mi-a spus că i-ar plăcea să îl cunoască”, a spus Donald Trump. Declarațiile președintelui american nu au fost deloc pe placul iubitorilor fotbalului, care au reacționat pe rețelele de socializare.

“Donald Trump spune că fotbalul (soccer-ul, nu celălalt sport) trebuie să fie unul dintre sporturile cu cea mai mare creștere din lume. Da, sper să prindă și în Europa, Donald”, l-a ironizat un utilizator pe internet. “Soccer-ul să fie unul dintre sporturile cu cea mai rapidă creștere… poate în SUA, Donnie. În restul lumii este cel mai mare sport și așa a fost mereu”, a scris altul.

“Sportul cu cea mai rapidă creștere? Fotbalul este sportul rege de zeci de ani. Ce ai consumat?”, este un alt comentariu. “Trump este un idiot. Nu este sportul cu cea mai rapidă creștere, e de departe cel mai mare și cel mai popular”, a mai scris cineva.