News

Donald Trump le-a mulțumit copiilor în ultimul său discurs ca președinte

20.01.2021 | 16:17
Donald Trump lea multumit copiilor in ultimul sau discurs ca presedinte
ADVERTISEMENT

Donald Trump, în curând fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, le-a mulțumit copiilor săi în cadrul ultimului său discurs în calitate de președinte, pe care l-a susținut la baza militară comună Andrews, înainte de a urca la bordul Air Force One.

Trump a adus laude și soției sale, Melania, despre care a spus că este una dintre cele mai populare prime doamne, în ciuda sondajelor care susțin contrariul.

ADVERTISEMENT

Nici în acest ultim discurs, Donald Trump, nu a pronunțat numele președintelui ales Joe Biden și nu l-a felicitat, alegând să transmită felicitări viitoarei administrații.

“Voi lupta mereu pentru voi”

În debutul discursului său Donald Trump s-a concentrat asupra membrilor familiei sale, care erau prezenți lângă scenă. El și-a lăudat copiii, spunând: „Oamenii nu au nicio idee cât de mult a muncit această familie. Ar fi putut avea o viață mult mai ușoară, dar au făcut o treabă fantastică.”

ADVERTISEMENT

De asemenea, i-a mulțumit șeful de cabinet, Mark Meadows, înainte de a o invita pe prima doamnă Melania Trump pentru a adresa câteva cuvinte, numind-o pe prima doamnă „o femeie cu o mare grație, frumusețe și demnitate” și a spus că este „atât de populară în rândul oamenilor”, în ciuda sondajelor, potrivit cărora Melania este prima doamnă cu cel mai mic rating de popularitate din istoria recentă.

Melania Trump a urcat pe podium pentru un scurt discurs: “A fi prima doamnă a fost cea mai mare onoare pentru mine. Mulțumesc pentru dragostea și sprijinul vostru. Veți fi în gândurile și rugăciunile mele. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți. Dumnezeu să binecuvânteze familiile voastre. Și Dumnezeu să binecuvânteze această națiune frumoasă. Mulțumesc.”

ADVERTISEMENT

În cadrul discursului, Donald Trump a mai promis că „va lupta mereu” pentru susținătorii săi și a urat „mult noroc” administrației care vine

„Sunteți oameni uimitori. Aceasta este o țară grozavă. Este cea mai mare onoare și privilegiu al meu să fiu președintele vostru”, a spus Trump unui public alcătuit din familia și personalul său.

ADVERTISEMENT

„Voi lupta mereu pentru voi. Voi asculta și vă voi spune că viitorul acestei țări nu a fost niciodată mai bun. Îi urez noii administrații mult noroc și mult succes. Cred că vor avea mare succes. Ei au fundamentul pentru a face ceva cu adevărat spectaculos”, a adăugat Trump.

De asemenea, el a mulțumit vicepreședintelui Mike Pence, soției sale Karen Pence și Congresului.

Trump a repetat afirmații false și exagerări

Președintele Donald Trump a făcut afirmații false de la primele ore ale președinției până la ultima așa că nu puteau lipsi din ultimul său discurs.

Trump a susținut în mod fals că a confirmat „aproape 300” de judecători. În realitate, este vorba despre 234 de judecători în total confirmați la Curtea Supremă, instanțele districtuale și instanțele de apel.

Trump a susținut, de asemenea, că numărul său de confirmări judiciare este un „număr record”. De fapt, președintele Jimmy Carter a numit 261 de judecători, 39% din funcțiile de judecător disponibile în acel moment față de 27% pentru Trump.

Trump și-a rotunjit 74,2 milioane de voturi la alegerile prezidențiale din 2020 la „75 de milioane de voturi”. S-a lăudat că a stabilit un record pentru un președinte în funcție, ceea ce este corect, dar nu a recunoscut că Joe Biden a obținut cu peste 7 milioane de voturi mai mult decât el.

Trump a mai spus că a adoptat cea mai mare reducere a impozitelor din istoria americană. Acest lucru nu este valabil nici în dolari ajustați la inflație, nici ca parte a economiei.

Trump nu a spus în mod explicit, așa cum face în mod normal, că el este cel care a adoptat programul de îngrijire a sănătății Veterans Choice – dar a sugerat totuși că este responsabil pentru program, asumându-și meritul pentru posibilitatea ca veteranilor să le fie rambursat de guvern costul tratamentului la medici din afara sistemului VA (Veteran Affairs, programul guvernamental care se ocupă de foștii membri ai forțelor armate ale SUA, veteranii – n.r.). Acest lucru s-a întâmplat inițial din cauza proiectului de lege Choice, președintele Barack Obama a semnat legea în 2014, deși Trump a semnat o lege din 2018 care a modificat și extins programul Choice.

ADVERTISEMENT
Tags: