News

Donald Trump, mult mai afectat de Covid decât s-a spus inițial. Ajunsese pe punctul de a fi ventilat mecanic

12.02.2021 | 18:12
Donald Trump mult mai afectat de Covid decat sa spus initial Ajunsese pe punctul de a fi ventilat mecanic
ADVERTISEMENT

În octombrie 2020, cu doar câteva săptămâni înaintea alegerilor prezidențiale, Donald Trump era diagnosticat cu Covid-19 și internat de urgență la Spitalul Militar Walter Reed din Washington.

Patru luni mai târziu, subiectul revine în atenția publică și aflăm astfel că, în ciuda „formei ușoare” la care se făcea referire atunci, starea sa de sănătate nu era deloc bună.

ADVERTISEMENT

Ba chiar ajunsese, potrivit unor surse citate de New York Times, pe punctul de a fi ventilat mecanic, din cauza nivelului de oxigen extrem de scăzut şi a leziunilor pulmonare provocate de această boală.

Donald Trump, la un pas de a fi ventilat mecanic din cauza coronavirusului

Mai concret, fostul lider de la Casa Albă a suferit infiltrații pulmonare care, de regulă, apar când plămânii sunt inflamați și conțin substanțe precum lichide sau bacterii. Prezența lor, mai ales dacă pacientul manifestă și alte simptome, poate indica o formă severă de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Sursa citată mai relatează că saturația de oxigen al lui Trump scăzuse undeva la 80-90%, un nivel la care boala este considerată gravă. Înainte de spitalizare, a primit un tratament experimental pe bază de anticorpi de sinteză, dezvoltat de laboratorul Regeneron și autorizat ulterior, în regim de urgenţă.

În acele momente, medicul Casei Albe, Sean Conley, declara doar că președintele este „obosit”, dar are „un moral bun”, evitând astfel să ofere mai multe detalii cu privire la starea sa de sănătate.

ADVERTISEMENT

Ulterior, a recunoscut că i s-a administrat oxigen, în două rânduri, chiar  înainte de spitalizare, dar a negat că saturaţia de oxigen ar fi scăzut sub 93%.

În ceea ce privește starea fostei prime doamne Melaniei Trump, o sursă care se află la curent cu întreaga situație a ținut să sublinieze că aceasta nu a primit tratamentul experimental cu anticorpi Regeneron, administrat soțului său, motiv pentru care a fost nevoie de  „foarte mult timp” ca starea de sănătate să i se îmbunătățească.

ADVERTISEMENT

Vă mulțumesc pentru toată dragostea pe care ne-ați arătat-o atunci când familia noastră a fost diagnosticată cu Covid-19.

Ne simțim mult mai bine acum grație unui stil de viață sănătos și unor opțiuni terapeutice fantastice care sunt accesibile în țara noastră”, a transmis Melania Trump, după ce s-a vindecat de Covid.

ADVERTISEMENT