News

Donald Trump, o nouă declarație controversată: ”Este o zi grozavă pentru George Floyd”. Reacție dură a lui Joe Biden

06.06.2020 | 10:31
Donald Trump o noua declaratie controversata Este o zi grozava pentru George Floyd Reactie dura a lui Joe Biden
ADVERTISEMENT

Donald Trump a ieșit public cu o nouă declarație extrem de controversată. Într-un context tensionat din SUA, liderul de la Casa Albă a numit ziua de vineri ca fiind una ”foarte bună pentru George Floyd”.

Donald Trump, o nouă declarație controversată: ”Este o zi grozavă pentru George Floyd”. Reacție dură a lui Joe Biden

Nicio săptămână fără ca președintele Statelor Unite, Donald Trump, să nu se remarce cu vreo declarație cel puțin nelalocul ei. Vineri, cel mai contestat om de peste ocean, a iscat critici dure, spunând că a fost ”o zi grozavă” pentru George Floyd, a cărui deces a stârnit o situaţie tensionată în țară.

ADVERTISEMENT

Vineri, 5 iunie, la 11 zile de la moartea lui George Floyd, Donald Trump a convocat o conferință de presă la Casa Albă pentru a vorbi despre rata șomajului din SUA și a anunța datele bune de ultimă oră.

În cadrul întâlnirii, președintele american a spus: ”Cu toții am văzut ce s-a întâmplat săptămâna trecută. Nu putem lăsa ca lucrurile să degenereze.

ADVERTISEMENT

“Sperăm că George privește în jos spre noi și spune că acesta este un lucru minunat care se întâmplă pentru țara noastră. O zi grozavă pentru el. Este o zi grozavă pentru toată lumea.”, a spus Trump, conform BBC.

Într-un context dificil al crizei de Covid-19 căreia i se adaugă criza protestelor, Donald Trump spune că datele neaşteptat de bune privind rata şomajului în Statele Unite sunt un tribut adus egalităţii.

ADVERTISEMENT

”Ceea s-a întâmplat cu ţara noastră, ce vedeţi că se întâmplă este cel mai bun lucru care se putea întâmpla în materie de relaţii interrasiale pentru comunitatea afro-americană, pentru americanii asiatici, pentru americanii hispanici, pentru femei, pentru toată lumea”.

Comentariile lui Trump au fost considerate nepotrivite de majoritatea presei și a spațiului public de peste ocean.

ADVERTISEMENT

Trump, pus la zid de rivalul Joe Biden

Declarația deplasată a lui Trump nu a trecut neobservată de contracandidatul său la alegerile pentru funcția supremă în SUA, democratul Joe Biden.

”Ultimele cuvinte ale lui George Floyd, ‘Nu pot respira, nu pot respira ‘ au răsunat în toată această națiune și sunt sigur că și în întreaga lume.

În acest sens, pentru un președintele să încerce să pună orice alte cuvinte în gura lui George Floyd, cred sincer că este disprețuitor.”, a spus Biden

ADVERTISEMENT