News

Donald Trump primește o uriașă lovitură. Fostul său director financiar a pledat vinovat pentru fraudă fiscală

Încolțit din toate părțile, Donald Trump primește o lovitură și din partea unui fost subordonat. Fostul său director financiar, Allen Weisselberg, a pledat joi vinovat de fraudă şi evaziune fiscală.
18.08.2022 | 23:45
Donald Trump primeste o uriasa lovitura Fostul sau director financiar a pledat vinovat pentru frauda fiscala
Încă o lovitură pentru Donald Trump. Fostul său director financiar a pledat vinovat pentru fraudă fiscală. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

La câteva zile după ce s-a confruntat cu percheziții FBI și cu audieri la New York, Donald Trump primește o uriașă lovitură din partea unui fost colaborator.

Încă o lovitură pentru Donald Trump. Fostul său director financiar a pledat vinovat pentru fraudă fiscală. Ce a declarat în fața instanței

Presa internațională scrie că fostul director financiar al Trump Organization, Allen Weisselberg, a pledat, joi, vinovat de fraudă şi evaziune fiscală.

ADVERTISEMENT

Conform Associated Press, acesta va depune mărturie într-un proces penal împotriva companiei unde a activat. Evenimentul este programat a avea loc pe 24 octombrie, anunţă într-un comunicat Procuratura din Manhattan.

În fața magistraților, Weisselberg a pledat vinovat de 15 capete de acuzare. Acestea vizează fraudă şi evaziune fiscală privind venituri nedeclarate, în perioada 2009-2021, în valoare de circa 1,7 milioane de dolari, precizează sursa citată.

ADVERTISEMENT

Weisselberg, angajat al familiei Trump din 1973, a recunoscut că a profitat de o serie lungă de avantaje. Printre ele, un apartament în cartierul de lux Manhattan și două automobile de lux pentru el şi soţia sa. Acesta ar mai fi primit și bani lichizi pentru vacanţe. A ascuns de Fisc toate aceste tranzacții.

Sursa citată mai notează că judecătorul Juan Manuel Merchan îi va da lui Weisselberg o condamnare la cinci luni în complexul închisorii Rikers Island din New York.

ADVERTISEMENT

Acesta va fi eligibil pentru eliberare după puțin mai mult de trei luni dacă se comportă exemplar în spatele gratiilor. Magistratul a mai spus că inculpatul va trebui să plătească aproape 2 milioane de dolari în taxe, penalități și dobânzi și să finalizeze cinci ani de supraveghere.

Momentan, Weisselberg va rămâne liber, până când va fi condamnat oficial. Acesta nu a dat nicio declarație când a părăsit sediul judecătoriei.

ADVERTISEMENT

Nu a oferit niciun răspuns când un jurnalist a întrebat dacă are vreun mesaj pentru Trump.

Donald Trump, audiat și el în acest caz

Reamintim că, în aceeași anchetă, Donald Trump a fost audiat sub jurământ săptămâna trecută. Fostul lider de la Casa Albă a refuzat să răspundă întrebărilor, invocând al Cincilea Amendament al Constituţiei americane.

ADVERTISEMENT

Anterior, într-un alt dosar de răsunet, reşedinţa lui Donald Trump din Florida, Mar-a-Lago, a fost percheziționată săptămâna trecută de FBI.