Donald Trump, primii pași spre acceptarea înfrângerii. Autorizează inițierea tranziției către administrația Joe Biden

Cerasela Stafie   
în HotNews
24/11/2020, 10:07
Donald Trump, primii pași spre acceptarea înfrângerii. Autorizează inițierea tranziției către administrația Joe Biden
Donald Trump, primii pași spre acceptarea înfrângerii. Autorizează inițierea tranziției către administrația Joe Biden Sursa foto: hepta.ro

Donald Trump a anunțat, luni seară, că autorizează demararea procesului tranziției către administrația condusă de Joe Biden. Se întâmplă la mai bine de două săptămâni după ce a fost învins de candidatul democrat la alegerile prezidenţiale din SUA.

Anunțul a fost făcut pe Twitter și a fost precedat și succedat de alte postări, din care reiese că nu a renunțat la ideile conform cărora votul a fost fraudat, dar își dorește binele țării.

Totodată, candidatul republican la președinția Statelor Unite ale Americii a adus mulțumiri și cuvinte de laudă persoanei care se ocupă de coordonatoarea serviciului  de tranziție de la Casa Albă.

Donald Trump, pași mărunți spre acceptarea înfrângerii. Acceptă tranziția spre administrația lui Joe Biden

Seria postărilor care sugerează acceptul lui Donald Trump pentru demararea tranziției spre noua administrație începe cu o postare prin care îi mulțumește femeii responsabile cu respectivul serviciu.

„Vreau să îi mulțumesc Emily Murphy (n.r.- coordonatoarea serviciului de la Casa Albă care se ocupă de tranziție) de la GSA (General Services Administration) pentru devotamentul ferm și loialitatea ei față de țara noastră.

A fost hărțuită, amenințată și abuzată – și nu vreau să văd acest că se întâmplă acest lucru cu ea, familia ei sau angajații GSA. Cazul nostru continuă cu tărie, vom ține pasul cu binele …”, a scris președintele în funcție al Statelor Unite ale Americii pe Twitter

Trump continuă prin a spune că acceptă și cooperează pentru demararea procesului de tranziție: „Spre binele țării noastre, recomand ca Emily și echipa ei să facă ceea ce trebuie făcut în privința inițierii protocoalelor și i-am spus echipei mele să facă același lucru”.

Această postare a fost urmată de una în care candidatul republican la președinția SUA anunță că acceptul pe care îl dă nu înseamnă că a abandonat lupta pentru dovedirea fraudării alegerilor, ci s-a făcut din dorința de a lăsa Guvernul să lucreze, pentru binele țării. „Mergem cu toată viteza înainte. Nu vom admite niciodată buletinele de vot false”, a adăugat acesta.

Serviciul General al Adiministrației (GSA -General Services Administration) i-a adus la cunoștință, imediat, lui Joe Biden că procesul de tranziție este deschis, iar echipa președintelui ales a anunțat că a fost informată de începerea transferului „de putere paşnic şi fără probleme”, scrie Digi24.

Pentru ca administrația lui Joe Biden să poată primii informații clasate drept top-secret și să discute cu echipele din diferitele departamente guvernamentale, este necesar ca Donald Trump să recunoască oficial că a pierdut legerile și că Joe Biden este președintele ales al SUA.

Închide ×