News

Donald Trump promite că va folosi forța împotriva protestatarilor care vor să instaleze o zonă autonomă la Washington

24.06.2020 | 00:00
Donald Trump promite ca va folosi forta impotriva protestatarilor care vor sa instaleze o zona autonoma la Washington
ADVERTISEMENT

Donald Trump e decis să folosească forța împotriva protestatarilor din SUA dacă aceștia vor instala o „zonă autonomă”.

Președintele SUA a declarat că nu va tolera o „zonă autonomă” la Washington, după modelul deja implementat în mai multe orașe din Statele Unite ale Americii.

ADVERTISEMENT

Mai mulți agenți speciali au fost prezenți pe străzile Capitalei americane în dimineața zilei de 23 iunie, în timp ce împrejurimile Casei Albe au fost închise de cordoane ale poliției.

Donald Trump amenință protestatarii din SUA cu utilizarea forței

Atâta timp cât eu sunt președintele dumneavoastră, nu va exista nicio zonă autonomă la Washington DC. Dacă vor încerca, vor face față unei forțe substanțiale”, a explicat Donald Trump pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Manifestanții au încercat să ridice o tabără în jurul Casei Albe, unde poliția nu are acces, însă nu au reușit. Protestatarii au scris cu vopsea pe Biserica Episcopală Sf. Ioan, însă forțele de ordine au împrăștiat rapid grupul de anarhiști.

De asemenea, protestatarii au încercat să dea jos o statuie din fața Casei Albe care-l înfățișează pe fostul președinte american Andrew Jackson, un susținător al sclaviei, potrivit Hot News.

ADVERTISEMENT

Donald Trump a lăudat modul în care mulți protestatari au fost arestați. „Au făcut o treabă bună, o mulțime de oameni sunt astăzi în închisoare”, s-a lăudat Trump.

Președintele SUA i-a catalogat pe protestatari drept anarhiști care nu-și iubesc țara. „Avem în vedere condamnări importante pentru aceste acte de vandalizare, tâlhari, anarhiști și agitatori. Sunt oameni răi cărora nu le place țara”, a spus el.

ADVERTISEMENT

A trecut aproape o lună de la moartea lui George Floyd, de mâna polițiștilor din Minneapolis. Între timp, protestatarii au ieșit în stradă în fiecare noapte în zeci de orașe din SUA.

În ultima perioadă, manifestanții au declarat război statuilor care reprezintă mai multe personaje istorice care pot fi considerate rasiste sau care au comis crime. De la Cristofor Columb, la diferiți generali confederați sau primari, toți au rămas fără statui, dărâmate de oameni.

ADVERTISEMENT
Tags: