News

Donald Trump rămâne în urmă în sondaje. Cât are de recuperat până la alegerile din noiembrie

03.09.2020 | 09:49
Donald Trump ramane in urma in sondaje Cat are de recuperat pana la alegerile din noiembrie
ADVERTISEMENT

Donald Trump nu reușeste să strângă deficitul din sondaje. Joe Biden, contracanditatul președintelui actual, are 7 procente avans, conform unui studiu făcut recent.

Sondajul realizat în perioada 31 august-1 septembrie arată că 40% dintre alegătorii înregistraţi îl susţin pe republicanul Donald Trump, comparativ cu 47% care au spus că vor vota cu democratul Joe Biden.

ADVERTISEMENT

În ultimul timp, strategia lui Trump a fost de a vorbi în campania electorală despre violențele din stradă. Subiectul însă nu i-a atras popularitatea, americanii considerând că aceasta nu este o temă importantă în țara lor. Ultimul refugiu pentru președintele Americii va rămâne dezbaterea cu Biden. Trump își va folosi șarmul, naturalețea și priza la public, pentru a schimba balanța voturilor, la fel ca la ultimele alegeri.

Donald Trump nu urcă în sondaje

Majoritatea americanilor susţin că protestele anti-rasism nu sunt o problemă fundamentală în Statele Unite, potrivit unui sondaj realizat de Reuters/Ipsos. Donald Trump a dat vina pe protestatarii mişcării Black Lives Matters pentru violenţele din oraşe şi l-a acuzat pe rivalul său, Joe Biden, că nu are un program împotriva criminalității.

ADVERTISEMENT

”Nimeni nu va fi în siguranţă în America lui Biden”, a afirmat Trump la convenţia naţională republicană.

”Adevărul simplu este că Donald Trump nu a reuşit să protejeze America. Aşa că acum încearcă să sperie America ”, a fost răspunsul lui Joe Biden la o adunare din Pittsburgh.

ADVERTISEMENT

Sondajul arată că 78% dintre americani sunt foarte îngrijoraţi  din cauza noului coronavirus. Aproape 60% dintre ei cred că Trump este cel puţin parţial responsabil de închiderea şcolilor şi companiilor din cauza virusului COVID-19. Conform sondajului, mulțimea îl consideră pe actualul președinte vinovat şi pentru numărul mare de cazuri de coronavirus din Statele Unite.

Numai 8% dintre cei care au participat la sondaj au spus că criminalitatea este principala prioritate a ţării. Trei din 10 au afirmat că principala problemă o reprezintă economia şi locurile de muncă, iar 16% au criticat sistemul de sănătate. Recent, Trump a ieșit în prim plan cu un moment hilar, după ce i-a dat unui angajat un autograf și i-a spus să-l vândă cu 10.000 de dolari pe ebay.

ADVERTISEMENT

Este important de precizat că peste 50% dintre americani nu sunt de acord cu protestele din ultimele săptămâni. Analizele au fost realizate în rândul a 1.335 americani, între care 551 de democraţi şi 523 de republicani. Studiul are o marjă de eroare de 3 până la 5 puncte procentuale.

ADVERTISEMENT