News

Donald Trump, răsturnare de situație. Încearcă blocarea rezultatelor alegerilor în Michigan

11.11.2020 | 09:54
Donald Trump rasturnare de situatie Incearca blocarea rezultatelor alegerilor in Michigan
ADVERTISEMENT

Donald Trump nu renunță la ideea că el a câștigat alegerile prezidențiale din SUA și că scrutinul ar fi fost fraudat și încearcă blocarea rezultatelor alegerilor în statul Michigan.

În acest sens, echipa de campanie a candidatului Partidului Republican a anunțat, marți, că va iniția un proces în Michigan, solicitând ca rezultatele alegerilor din acest stat să nu fie certificate până nu se poate verifica dacă voturile au fost exprimate legal.

ADVERTISEMENT

În paralel, democrații din Congres au dezvăluit că un martor care a lansat acuzații de falsificare a buletinelor de vot în Pennsylvania și-a retras acuzațiile.

Donald Trump încearcă blocarea rezultatelor alegerilor din statul Michigan

Donald Trump și echipa sa de campanie au lansat mai multe atacuri în justiție, cerând renumărarea voturilor în statele în care, după ce a condus, candidatul republican s-a văzut întors de rivalul Joe Biden.

ADVERTISEMENT

Cea mai recentă mișcare juridică a fost consemnată în Michigan, stat cu 16 voturi electorale. Republicanii cer ca rezultatele alegerilor din acest stat să nu fie certificate până nu se poate verifica dacă voturile au fost exprimate legal, a declarat reporterilor, Matt Morgan, avocatul campaniei lui Trump, conform Reuters.

”Vrem să fim siguri că nicio numărătoare a voturilor nu include voturi exprimate fraudulos sau ilegal”, a declarat reporterilor avocatul echipei de campanie a preşedintelui Trump.

ADVERTISEMENT

Avocații lui Trump au acționat deja cu plângeri în Michigan și Georgia, însă experții juridici afirmă că litigiile lui Trump au șanse mici să schimbe rezultatul alegerilor.

Trump e optimist: Facem progrese importante

În ciuda faptului că a fost învins, conform presei americane, în alegerile prezidențiale de săptămâna trecută, Donald Trump continuă să susțină, fără nicio dovadă evidentă, că scrutinul a fost fraudat.

ADVERTISEMENT

În această săptămână, într-o nouă serie de postări pe platforma sa preferată de socializare, Twitter, președintele în exercițiu spune că va câștiga și că au avut loc abuzuri la numărarea voturilor.

ADVERTISEMENT

Președintele american a redeschis subiectul alegerilor prezidențiale, pe Twitter, scriind mai multe mesaje, toate cu majuscule, în care a acuzat, fără dovezi, că alegerile au fost fraudate și a susținut că va câștiga și că „primele rezultate vor apărea săptămâna viitoare”.

”Facem progrese mari. Rezultatele vor apărea săptămână viitoare. Să facem America măreață din nou! Vom câștiga!”, a scris Trump, pe Twitter, marți, 10 noiembrie.