ADVERTISEMENT
News

Donald Trump recunoaște pentru prima dată că Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale

Autor: Adrian Ilie | 15.11.2020 | 19:42
Donald Trump recunoaște pentru prima dată că Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale
Fostul președinte al SUA, Donald Trump/ Foto: Hepta

Președintele SUA Donald Trump a recunoscut pentru prima dată că democratul Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, dar susține în continuare că victoria adversarului a fost obținută prin intermediul unor fraude.

ADVERTISEMENT

Admiterea parțială a eșecului a fost făcută prin intermediul unei postări pe Twitter.

A câștigat pentru că alegerile au fost trucate. Observatorilor și supraveghetorilor numărătorii nu le-a fost permis accesul, iar voturile au fost centralizate de o companie de stânga radicală, Dominion, cu o reputație proastă și echipament prost care nu s-ar califica nici măcar pentru Texas”, a scris Trump pe Twitter.

Proteste ale susținătorilor lui  Trump

Pe de altă parte, Donald Trump nu a recunoscut explicit că a pierdut și nu intenționează să renunțe la acțiunile în justiție prin care a contestat rezultatul scrutinului  din 3 noiembrie, chiar dacă o parte dintre ele au  fost deja respinse de instanțe.

ADVERTISEMENT

Joe Biden a obținut victoria în alegerile prezidențiale după ce rezultatele finale din trei state-cheie s-au întors în favoarea lui, după ce numărătoarea parțială îl dădea câștigător pe candidatul Partidului  Republican, scrie The Independent.

Prin victoria obținută in extremis în Michigan, Pennsylvania și Wisconsin, Biden a depășit pragul minim de 270 de electori care să-i asigure obținerea mandatului de președinte al Statelor Unite.

În ce privește votul popular, Joe Biden a obținut 77.500.000 de voturi, pe când Donald Trump a întrunit 72.300.000 de voturi. Este pentru prima dată când un președinte al SUA este ales cu un număr atât de mare de voturi, pe fondul unei prezențe mari la urne.

ADVERTISEMENT

Reacția lui Trump a venit după ce câteva mii de susținători ai săi au ieșit pe străzile capitalei Washington pentru a protesta față de rezultatul alegerilor, manifestație care a degenerat în violențe cu adversari ai președintelui și cu poliția.

Într-o serie de postări nocturne pe Twitter, președintele a spus că violențele au apărut din cauza „gunoaielor stângii radicale ANTIFA” și a cerut poliției „să-și facă treaba și să nu ezite”.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!