ADVERTISEMENT
News

Donald Trump recuperează 1800 de voturi după renumărarea din Georgia. Ce avans păstrează Joe Biden

Autor: Robert Cristea | 20.11.2020 | 11:46
Donald Trump recuperează 1800 de voturi după renumărarea din Georgia. Ce avans păstrează Joe Biden
Joe Biden, mesaj important după achitarea lui Donald Trump în Senat. Ce spune noul președinte din America. Sursa foto: colaj Hepta.ro

Bătălia dintre Joe Biden și Donald Trump pare să nu mai ajungă la final. După renumărarea manuală a buletinelor de vot în alegerile prezidenţiale din statul american Georgia, democratul pierde 1800 de voturi, dar rămâne câștigător.

ADVERTISEMENT

Distanța dintre cei doi candidați este acum de 12.200 de voturi într-un stat care oferă 16 electori, conform AFP.

Actualul președinte nu renunță și ar putea cere o nouă renumărare, potrivit unui comunicat emis de secretarul de Stat al Georgiei. Acesta este responsabil cu organizarea alegerilor.

Războiul Donald Trump – Joe Biden continuă în Georgia

Candidatul democraților l-a criticat din nou pe Donald Trump pentru că nu-și recunoaște infrângerea.

ADVERTISEMENT

“Cred că (americanii) asistă la o iresponsabilitate incredibilă, la mesaje incredibil de dăunătoare trimise restului lumii despre modul în care funcţionează democraţia”, a spus Joe Biden

”Este greu de înţeles cum gândeşte acest om.(…) Sunt convins că ştie că a pierdut şi că voi depune jurământul pe 20 ianuarie. Ceea ce face este pur şi simplu scandalos”, a adăugat democratul, scrie Agerpres.

Rezultatele provizorii indică un scor de 306 la 232 în favoarea lui Joe Biden. Voturile Colegiului Electoral vor fi anunțate oficial în cadrul unei ședințe a Congresului SUA programată în ziua de 6 ianuarie 2021.

ADVERTISEMENT

Ultima șansa a lui Trump ar fi ca un număr record de electori să întoarcă voturile. Acest lucru s-a întâmplat foarte rar în istoria SUA. Acum 4 ani au fost 7 electori ”trădători”: 5 electori democrați n-au votat-o pe Hillary Clinton și și-au dat votul pentru Bernie Sanders, Colin Powel sau activista Faith Spotted Eagle. Alți doi electori republicani au refuzat să voteze cu Donald Trump. Rezultatul final n-a fost însă afectat. Donald Trump a câștigat în fața lui Hillary Clinton cu scorul de 304 la 227.

52% dintre americani cred că actualul președinte este ”îmvingătorul legitim” și în 2020. Conform unui sondaj, 68% dintre republicani cred că alegerile au fost fraudate.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!