News

Donald Trump și-a creat propria rețea socială. Aceasta poate fi găsită pe App Store

Fostul președinte al SUA, Donald Trump, a revenit pe rețelele sociale cu o aplicație proprie, numită "Truth Social", după ce a fost blocat anterior de pe Facebook și Twitter
21.02.2022 | 17:02
Donald Trump sia creat propria retea sociala Aceasta poate fi gasita pe App Store
ADVERTISEMENT

Fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, și-a lansat propria rețea socială, numită “Truth Social”. Aplicația poate fi găsită și descărcată din App Store.

Donald Trump și-a creat propria rețea socială

Fostul președinte american Donald Trump și-a creat propria rețea socială, intitulată “Truth Social”.

ADVERTISEMENT

Aceasta a fost lansată duminică seară, în App Store, și este disponibilă, deocamdată, doar pentru utilizatorii de iOS.

Decizia lui Donald Trump de a-și lansa propria rețea socială vine după ce acesta a fost blocat în urmă cu un an pe Facebook și Twitter.

ADVERTISEMENT

Companiile au făcut mișcarea rară de a-l exclude pe Donald Trump, care era președinte la acea vreme, de pe platformele lor, din cauza temerilor că remarcile sale ar putea stârni violență în rândul oamenilor.

Aceste companii au reguli stricte împotriva discursului instigator la ură și a incitării la violență, însă utilizatorii nu sunt întotdeauna de acord cu acestea.

ADVERTISEMENT

“Truth Social”, care arată similar cu Twitter, este un alt exemplu de aplicație alternativă pentru rețelele sociale, precum Parler, Gettr sau Rumble, și este preferată de conservatorii care au preocupări în ceea ce privește cenzura.

Trump Media and Technology Group a anunțat lansarea aplicației în octombrie, precizând că este parte a unui efort “de a face față tiraniei Big Tech”.

ADVERTISEMENT

Aplicația lui Donald Trump, lansare cu probleme

Persoanele care au încercat să descarce aplicația “Truth Social” a lui Donald Trump au întâmpinat mai multe probleme.

Unii utilizatori au primit un mesaj de eroare când au încercat să își creeze un cont pentru a se conecta la aplicație.

“Ceva a mers prost. Vă rugăm să încercați din nou”, este mesajul primit de unele persoane în momentul în care au încercat să își introducă datele personale în aplicație, potrivit CNET.

Alții au spus că au fost plasați pe o listă de așteptare după înscriere.

“Din cauza cererii masive, v-am plasat pe lista noastră de așteptare”, este un alt mesaj primit de utilizatori, care cuprindea și un număr pe lista de așteptare, conform sursei menționate anterior.

În schimb, persoanele care au precomandat aplicația “Truth Social” au avut norocul ca aceasta să se descarce automat pe iPhone-urile lor.

ADVERTISEMENT
Tags: