News

Donald Trump se „laudă” cu numărul mare de infectări din SUA: „E o medalie de onoare”

20.05.2020 | 22:56
Donald Trump se lauda cu numarul mare de infectari din SUA E o medalie de onoare
ADVERTISEMENT

Donald Trump, președintele SUA, crede că numărul mare de infectări din Statele Unite ale Americii e „un lucru bun” și „o medalie de onoare”.

Donald Trump consideră SUA lider în topul testelor, însă e contrazis de realitate

Declarația bizară a lui Trump vine în contextul în care 1.5 milioane de oameni s-au infectat în SUA, în timp ce 94.181 au murit, țara condusă de Trump fiind lider detașat în clasamentul „infectărilor” cu coronavirus la nivel mondial.

ADVERTISEMENT

Pe locul secund se află Rusia cu 300.000 de cazuri și Spania, cu 279.000. De sigur, Europa rivalizează cu SUA, aproximativ 1.5 milioane de cazuri fiind „bifate” și pe bătrânul continent.

Să ştiţi că atunci când spuneţi că suntem pe primul loc la numărul de cazuri, asta este pentru că testăm mai mult decât oricine altcineva.

ADVERTISEMENT

Deci, avem o mulţime de cazuri, dar eu nu văd asta ca fiind un lucru neapărat rău. O văd ca pe o medalie de onoare. Serios, este o medalie de onoare. Este un omagiu adus testării şi muncii pe care profesioniştii noştri au făcut-o”, a explicat Trump.

Teoria președintelui american este parțial adevărată, analizând cifrele. Într-adevăr, SUA a testat aproape 13 milioane de oameni, însă și Rusia a testat 7.6 milioane și numărul de infectați este de cinci ori mai mic decât în SUA.

ADVERTISEMENT

SUA, pe locul 39 al țărilor care au testat raportat la milionul de locuitori

Mai mult, într-un clasament al numărului de teste efectuat la milionul de locuitori, SUA nu este în top. Lăsând țările mici care au testat aproape toată populația, remarcate se fac țări precum Islanda, cu 58.000 de teste la o populație de 340.000 de oameni sau Emiratele Arabe Unite cu 1.6 milioane teste la o populație de 9.8 milioane.

SUA se află pe locul 39 în clasamentul țărilor care au testat cel mai mult raportat la milionul de locuitori, fiind devansată de Rusia, Italia, Spania sau Germania.

ADVERTISEMENT

Statele Unite ale Americii sunt departe de a fi rezolvat criza de sănătate provocată de pandemia de coronavirus. Peste 20 de milioane de oameni au rămas șomeri și experții vorbesc despre o criză economică mai mare decât cea din 1930.

ADVERTISEMENT