News

Donald Trump se opune măsurilor de izolare din anumite state. Cum îi încurajează pe oameni să iasă din case

18.04.2020 | 12:16
Donald Trump se opune masurilor de izolare din anumite state Cum ii incurajeaza pe oameni sa iasa din case
ADVERTISEMENT

Donald Trump, președintele Statelor Unite, se opune măsurilor de izolare impuse de anumite state americane și îi îndeamnă pe oameni să iasă din case.

Donald Trump se opune măsurilor de izolare

Donald Trump nu este de acord cu măsurile de izolare impuse de anumite state americane și crede că deciziile luate de Minnesota, Michigan şi Virginia sunt mult prea dure, informează Digi24.

ADVERTISEMENT

Cu toate că Statele Unite este țara cu cel mai mare număr de infecții COVID-19, respectiv 710.000 de cazuri, Donald Trump susține că nu ar trebui aplicate măsuri de izolare.

Cu 37.000 de morți în SUA ca urmare a infecției cu noul coronavirus, Donald Trump susține că vârful a fost, cel mai probabil, depășit, astfel că este nevoie ca economia Statelor Unite să repornească cât mai curând.

ADVERTISEMENT

Astfel, după anunțarea unui plan federal, prin care a lăsat decizia de a ridica restricțiile în mâna guvernatorilor, Trump le-a reproșat celor din tabăra democrată că sunt mult prea stricți.

Protestatarii au început să iasă în stradă

De altfel, oamenii din mai multe orașe au ieșit în stradă pentru a cere ridicarea carantinei, oameni pe care Donald Trump i-a susținut public, postând pe Twitter: “Eliberați Michigan!”, “Eliberați Minnesota!”, “Eliberați Virginia!”.

ADVERTISEMENT

Astfel, președintele Statelor Unite este de părere că măsurile impuse de autoritățile anumitor state americane, conduse de guvernatori democrați, sunt prea dure.

„Cred că unele lucruri sunt prea dure. Sunt oameni care își exprimă opinia. Îi înțeleg și văd că sunt oameni muncitori. Mie îmi par oameni responsabili. Au fost tratați cam dur.

ADVERTISEMENT

Sper să organizăm mitinguri. Este bine pentru țară, este bine pentru moral, este bine din multe puncte de vedere. Este un mod excelent de a transmite un mesaj. Câștigăm acolo unde facem mitinguri”, a afirmat Donald Trump.

Gretchen Whitmer, guvernatorul democrat din Michigan, spune că momentan nu poate fi vorba de o relaxare a măsurilor impuse de autorități.

„Sper că asta nu va încuraja protestele. Vreau să fie clar. Decizia de a redeschide anumite sectoare ale economiei va fi luată pe baza datelor, pe știință și pe cele mai bune recomandări medicale pe care le avem.

În acest moment, în Michigan, curba epidemică încă evoluează și distanțarea socială încă este crucială”, a spus Whitmer.

Michigan are aproape 2.000 de morţi, Virginia 208 şi Minnesota 87, ca urmare a infecțiilor COVID-19. Cele trei state, nominalizate de Trump, au impus măsuri de izolare la domiciliu, însă locuitorii din mai multe orașe de aici au ieșit din casă pentru a protesta.

În Minnesota, în orașul St Paul, sub sloganul “Eliberaţi Minnesota!” câteva sute de americani au protestat în faţa reşedinţei guvernatorului Tim Walz, potrivit presei locale.

În Lansing, capitala statului Michigan, în jur de 3.000 de oameni au ieșit în stradă, miercuri, unii dintre ei cu arme, în semn de protest față de guvernatoarea democrată Gretchen Whitmer, unii solicitând ca aceasta “să fie închisă”, în timp ce alții purtau banderole în favoarea lui Donald Trump.

ADVERTISEMENT