Sporturi

Donald Trump, statuie pentru Kobe Bryant! Decizia din ultima zi de mandat: “Aşa răspunde America”

21.01.2021 | 20:49
Donald Trump statuie pentru Kobe Bryant Decizia din ultima zi de mandat Asa raspunde America
ADVERTISEMENT

Donald Trump a luat o decizie importantă în ultimele sale decizii ca preşedinte al Statelor Unite ale Americii. El a decis să construiască 250 de statui ale persoanelor reprezentative din istoria ţării care vor fi plasate în acelaşi loc, numit “Garden of American Heroes”.

Kobe Bryant va avea una dintre cele 250 de statui. Legenda din NBA s-a stins din viaţă într-un accident de elicopter pe data de 26 ianuarie 2020. Tot atunci şi-a pierdut viaţa şi una dintre fiicele superstarului, Gianna, în vârstă de 13 ani, şi alţi şase prieteni ai sportivului.

ADVERTISEMENT

Decizia lui Donald Trump este una surprinzătoare, Kobe Bryant fiind la unul dintre contestatarii fostului preşedinte american în perioada în care Trump a fost la Casa Albă. Baschetbalistul nu s-a sfiit să îl critice în repetate rânduri pe preşedinte:

Donald Trump, statuie pentru Kobe Bryant în ultima zi de mandat! Sportivul l-a contestat pe preşedinte

„Ar trebui să își servească țara, nu doar pe el însuși. Primul lucru pe care oricine în acea poziție ar trebui să îl facă este să nu separe oamenii. Trebuie să înțeleagă că responsabilitatea sa este să servească toți cetățenii. Pe toți”, spunea Kobe.

ADVERTISEMENT

Donald Trump şi-a motivat decizia construirii celor 250 de statui ale eroilor americani făcând referire la conflictele extremiste care au izbucnit în America în ultimii ani şi care ar fi avut ca scop “ştergerea valorilor” după cum spune preşedintele:

Trump: “Va fi un loc în care cetățenii, tineri și bătrâni, își vor putea înnoi viziunea asupra măreției”

„Încrederea în măreția Statelor Unite ale Americii a fost atacată în ultimele luni și ultimii ani de către extremiști anti-americani periculoși, care caută să demonteze istoria, instituțiile și chiar identitatea țării noastre. «Grădina» este răspunsul Americii la această încercare prostească de a ne șterge eroii, valorile și felul de a trăi.

ADVERTISEMENT

Va fi un loc în care cetățenii, tineri și bătrâni, își vor putea înnoi viziunea asupra măreției și vor putea să accepte provocarea pe care am adresat-o fiecărui american în primul meu discurs în fața Congresului: «să crezi în tine, să crezi în viitorul tău și să crezi, încă o dată, în Statele Unite»”, a declarat Trump.

Kobe Bryant s-a stins din viaţă după un accident de elicopter

Printre personalităţile care vor avea statui în “Garden of American Heroes” se numără Muhammad Ali, Elvis Presley, Louis Armstrong, Whitney Houston, Johnny Cash, Jesse Owens, Frank Sinatra sau Steve Jobs.

ADVERTISEMENT

Kobe Bryant s-a stins din viaţă pe 26 ianuarie 2020 într-un accident de elicopter petrecut în Calabasas, California. Fiica lui de 13 ani, Gianna, şi alte 7 persoane au plecat pentru a asista la un meci de baschet, însă la scurt timp după decolare, elicopterul a căzut. Toţi pasagerii au murit pe loc.

  • 41 de ani avea Kobe Bryant când s-a stins din viaţă
  • 250 de eroi americani vor avea statuie în “Garden of American Heroes”

 

ADVERTISEMENT
Tags: