Donald Trump susține că a găsit tratamentul anti-coronavirus

Robert Cristea   
în HotNews
21/08/2020, 00:22
Donald Trump susține că a găsit tratamentul anti-coronavirus
Donald Trump susține că a găsit tratamentul anti coronavirus. Sursa Foto: Hepta.ro

Donald Trump, Preşedintele Americii, a promovat tratamentul cu plasmă. El a fost categoric și tranșant miercuri, într-o conferință de presă, când a explicat că plasma recoltată de la pacienţii vindecaţi de COVID-19 este o soluție de tratament contra acestei boli neverosimile.

“Am auzit lucruri fantastice despre plasma de la convalescenţi”, a declarat Trump . Pentru moment această metodă de tratare a pacienților nu a fost aprobată în SUA. Președintele e convins că lucrurile sunt întârziate de o motivare politică.

O aprobare de urgenţă de către Administraţia pentru controlul alimentelor şi medicamentelor (FDA) pentru utilizarea de plasmă sanguină a fost momentan suspendată. Peste ocean, există semne de îngrijorare în legătură cu o asemenea abordare medicală.

Donald Trump simte miros de leandru

Pe lângă folosirea tratamentului cu plasmă,Donald Trump, a susținut în această săptămână că există o plantă care poate face minuni. De-a lungul timpul, extrovertitul președinte american a șocat de multe ori cu declarațiile lui spumoase și colorate.

Acesta declară acum că leandrul ar putea fi salvarea. Trump susţine că ar avea potenţial să vindece bolnavii de COVID-19 în doar două zile. La baza afirmații hazardate ar sta faptul că o companie condusă de un apropiat al președintelui, Mike Lindell, produce extractul din planta Nerium Oleander (leandrul).

Trump ne-a asigurat de multe ori că virusul va dispărea ca prin minune.

Donald Trump cere folosirea tratamentului cu plasmă în America

Transfuzia cu plasmă recoltată de la persoane aflate in convalescență este o metodă mai veche de combatere a bolilor infecțioase și este considerată și acum o posibilă opțiune de tratatment.

Plasma este o componentă a sangelui, iar sangele persoanelor care s-au vindecat de Covid-19 conține anticorpi, adică molecule care au invațat să recunoască și să combată noul coronavirus (SARS-COV-2). Plasma poate fi administrată persoanelor infectate, pentru a ajuta sistemele lor imunitare să respingă mai bine agentul patogen.

Oamenii de stiinta caută din răsputeri un tratament eficient pentru infecția cu noul virus. Terapia cu plasma convalescentă este folosită de peste 100 de ani. Această metodă a fost utilizată pentru prima oară la sfarșitul secolului 19 de fiziologul Emil von Behring și de bacteriologul Kitasato Shibasaburu.

Închide ×