ADVERTISEMENT
News

Donald Trump susține că explozia din Beirut nu a fost un accident: „Seamănă cu un atentat teribil”

Autor: Bogdan Solomon | 05.08.2020 | 08:38
Donald Trump susține că explozia din Beirut nu a fost un accident: „Seamănă cu un atentat teribil”
Donald Trump pune explozia de la Beirut pe seama unui atentat cu bombă. Sursa foto: Getty

Nu mai puțin de 78 de persoane au murit, în vreme ce alte câteva sute s-au ales cu răni grave și au fost spitalizați de urgență în urma exploziei produse marți, 4 august, într-un port din Beirut. De asemenea, clădirile distruse sau avariate serios, printre care se numără și ambasada României în Liban, completează acest tablou care ne trimite cu gândul la vremurile de război.

ADVERTISEMENT

În timp ce autoritățile libaneze fac referire la un accident industrial, Donald Trump pune nefericitul incident pe seama unui „atentat teribil”. Ipoteza a fost lansată în cadrul unei conferințe de presă susținute la câteva ore după deflagrație.

Președintele Statelor Unite ale Americii a precizat, totodată, că experții militari au analizat tragedia din capitala statului aflat pe țărmul estic al Mării Mediterane și i-au comunicat că totul ar fi pornit de la un atentat cu bombă.

ADVERTISEMENT

Donald Trump pune explozia de la Beirut pe seama unui „atentat teribil”

M-am întâlnit cu generalii noştri şi se pare că nu a fost un accident industrial. Se pare, în opinia lor, că a fost un atac. A fost un fel de bombă.

Statele Unite sunt pregătite să sprijine Libanul. Vom fi acolo să ajutăm. Pare un atac teribil”, a declarat Donald Trump. Anterior, Mike Pompeo, șeful diplomației americane, a precizat că SUA supraveghează situaţia şi este să furnizeze asistenţă poporului libanez pentru a trece cu bine peste această tragedie.

ADVERTISEMENT

Între timp, se așteaptă rezultatele investigaţiei guvernului de la Beirut cu privire la cauzele exploziei, a mai transmis oficialul în mesajul publicat pe rețelele de socializare.

Având în vedere că în urma exploziei au fost eliberate gaze toxice în atmosferă, oamenii sunt îndemnați „ rămână în case și să poarte măști dacă au acces la ele”.

ADVERTISEMENT

Premierul libanez lansează acuzații grave după explozie: „Este inadmisibil”

La câteva ore după tragedie, capitala Libanului arată ca un oraș devastat de război. În imaginile date publicității de posturile de televiziune și ziarele locale se observă sute de răniți, cu membre fracturate sau acoperiți de fragmente de cioburi și sticlă, dar și clădiri distruse complet sau puternic avariate.

Potrivit premierului Hassan Diab, aproximativ 2.750 de tone de nitrat de amoniu erau stocate în depozitul portului în care s-a produs explozia. „Este inadmisibil ca o încărcătură de nitrat de amoniu, estimată la 2.750 tone, să fie prezentă de şase ani într-un depozit fără măsuri de precauţie”, a declarat acesta în faţa Consiliului Suprem de Apărare, reunit în şedinţă de urgenţă.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!