News

Donald Trump susține că vaccinul anti-COVID-19 va fi gata până la finalul anului: “Spun ceea ce gândesc”

04.05.2020 | 08:00
Donald Trump sustine ca vaccinul antiCOVID19 va fi gata pana la finalul anului Spun ceea ce gandesc
ADVERTISEMENT

Donald Trump susține că un vaccin pentru combaterea noului coronavirus va fi gata până la finalul anului 2020. Președintele Statelor Unite ale Americii a făcut anunțul în cadrul unei emisiuni televizate. 

Donald Trump susține că vaccinul anti-COVID-19 va fi gata până la finalul anului

În stilul său caracteristic, Donald Trump susține că, probabil, medicii l-ar sfătui să nu spună asta și să fie un pic mai precaut însă președintele spune că el spune ceea ce gândește:

ADVERTISEMENT

“Medicii vor spune: n-ar trebui să spuneţi asta. Spun ce gândesc. Acţionăm din greu, numeroase grupuri farmaceutice sunt, cred eu, foarte aproape. Cred că până la finalul anului vom avea un vaccin”

Donald Trump a spus că nu contează în ce țară va fi descoperit vaccinul împotriva noului coronavirus, atâta timp cât funcționează: “Mi-e indiferent unde va fi descoperit. Vreau un vaccin care să funcționeze”

ADVERTISEMENT

Pariul lui Trump merge pe o companie care nu are niciun medicament aprobat

Pariul lui Donald Trump în Statele Unite a mers pe firma Moderna, o companie pharma care nu are până acum niciun medicament aprobat, ci doar în diferite faze de testare. Autoritățile au hotârât să sprijine financiar compania după ce CEO-ul Stephane Bancel a declarat că în câteva luni are vaccinul în faza de testare.

Pe 16 aprilie, Autoritatea Federală de Cercetare și Dezvoltare Biomedicală (BARDA) a acordat celor de la Moderna până la 483 de milioane de dolari pentru a accelera dezvoltarea și fabricarea vaccinului.

ADVERTISEMENT

“Suntem o companie tânără cu o tehnologie emergentă”

Este jumătate din întreaga finanțare a agenției de stat: compania Janssen Research & Development, parte a grupului Johnson & Johnson, a primit 456 de milioane de dolari, iar Sanofi a încasat și ea 30 de milioane.

“Suntem o companie tânără cu o tehnologie emergentă și din acest motiv nu am adus încă nimic până la stadiul de licență completă.

ADVERTISEMENT

Dar dacă te uiți la elementele pe care am fost capabili să le demonstrăm de-a lungul timpului – în datele noastre clinice timpurii – asta este o tehnologie foarte promițătoare”, a spus doctorul Tal Zaks, de la Moderna.

 

ADVERTISEMENT