News

Donald Tusk, mesaj în limba română la finalul summitului din Sibiu: “Toată Europa s-a îndrăgostit de dumneavoastră.”

09.05.2019 | 20:38
Donald Tusk mesaj in limba romana la finalul summitului din Sibiu Toata Europa sa indragostit de dumneavoastra

Donald Tusk a lăsat poporului român un mesaj la finalul summitului de la Sibiu despre. Acesta se pare că a fost cucerit de frumusețea orașului și de români, sentiment ce a fost și viceversa. “Aș dori să-i mulțumesc președintelui Iohannis pentru organizarea”

Donald Tusk, mesaj în limba română la finele summitului

Donald Tusk s-a declarat total cucerit de Sibiu și de românii care au venit să-i vadă pe mai marii lideri europeni. Acesta a făcut o serie de declarații după finele evenimentului de la Ateneul Român, la preluarea de către România a președinției Consiliului UE. Tusk a decis atunci să vorbească în limba română. Aș dori să-i mulțumesc președintelui Iohannis pentru organizarea și găzduirea summitului de la Sibiu.

Când ne-am întâlnit în ianuarie, în startul președinției române, am vorbit din suflet despre România pentru că am convingerea că sunteți remarcabili. Ați organizat un summit excepțional. Puteți fi mândri pentru munca depusă, la fel cum Europa este mândră de dvs. Pur și simplu m-am îndrăgostit de Sibiu. Toată Europa s-a îndrăgostit de dumneavoastră”, a spus Donald Tusk.

Donald Tusk, mesj în limba română la finalul summitului
Donald Tusk, mesaj în luimba română la sfârșitul summitului de la Sibiu
Sursa Foto: Facebook

Angela Merkel, impresionată de frumusețea Sibiului!

Cancelarul Germaniei s-a declarat impresionată de frumosul oraș în care s-a organizat evenimentul istoric, summitul de la Sibiu, unde au participat toți liderii europeni. „Doamna Merkel chiar ma întrebat ce rol are Muzeul ASTRA. I-am spus că este un muzeu care prezintă întreaga civilizaţie rurală din România, dar şi multiculturalitatea specifică ţării, nu doar regiunii, adică avem şi exponate care au legătură cu civilizaţia europeană.

A fost impresionată. M-a întrebat cât e de mare, i-am spus că e cel mai mare din Europa şi a spus: “Wow!”, a precizat directorul Ciprian Ştefan. „S-au scurs clipe istorice astăzi la Muzeul ASTRA”, a mai susținut sursa citată.