Fotbal intern

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European: ”Românii să apere statul de drept, cum a apărat Duckadam 4 penalty-uri la Sevilla”. Reacţia portarului Stelei. Video

10.01.2019 | 22:18
Donald Tusk presedintele Consiliului European Romanii sa apere statul de drept cum a aparat Duckadam 4 penaltyuri la Sevilla Reactia portarului Stelei Video

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, și-a amintit cum Helmuth Duckadam a apărat patru penalty-uri în finala Cupei Campionilor Europeni de la Sevilla, din 1986. Oficialul european nu a uitat nici de fosta mare gimnastă Nadia Comăneci și nici de actualul lider al clasamentului WTA, Simona Halep.

”Sunt toţi eroi ai imaginaţiei mele. La fel ca sportivii români de seama Nadiei Comăneci şi ai Simonei Halep, care încântă publicul din întreaga lume. Dar episodul care mi s-a întipărit cel mai bine în memorie a fost finala Cupei Campionilor Europeni la fotbal, de la Sevilla, din 1986, când Steaua Bucureşti a învins Barcelona”, a spus înaltul oficial european în discursul susținut la Bucureşti cu ocazia preluării mandatului de preşedinţie al UE de către România.

Helmuth Duckadam îi înmânează un premiu atacantului Harlem Gnohere
Helmuth Duckadam îi înmânează un premiu atacantului Harlem Gnohere

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European: ”Ce a făcut Duckadam mi s-a părut imposibil”

”Şi aş vrea să fac un apel la toţi românii să apere în România şi în Europa fundamentele civilizaţiei noastre politice, libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viaţa publică, statul de drept şi Constituţia, să le apere cu aceeaşi hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la rând. Atunci şi mie mi s-a părut imposibil, dar el a reuşit. Şi voi veţi reuşi”, a mai declarat președintele Consiliului European, Donald Tusk.

Discursul lui Donald Tusk

Discurs deosebit de emoționant susținut în limba română de președintele Consiliului European, Donald Tusk, la ceremonia oficială de lansare a Preşedinţiei României la Consiliul UE. "În familia mea, prima mașină a fost Dacia 1300, a socrului meu", a spus Tusk, spre entuziasmul auditoriului. El a indicat că este impresionat de performanțele sportivilor români și a amintit de finala Cupei Campionilor Europeni de la Sevilla, când Steaua București a învins Barcelona. Făcând analogie cu penalty-urile apărate de portarul Stelei, Tusk și-a exprimat speranța că și România va reuși imposibilul în perioada următoare https://bit.ly/2sj2KNx

Gepostet von StirileTVR am Donnerstag, 10. Januar 2019

Contactat de FANATIK, Helmuth Duckadam a fost surprins de afirmația oficialului european: ”Am rămas surprins, înseamnă că am reușit să rămân în memoria oamenilor, mă simt foarte mândru. Eram alături de soție și de fetiță când am văzut ce a zis domnul Tusk și am fost încântat, am rămas mască. Sunt foarte măgulit”.

Întrebat ce crede despre faptul că Donald Tusk a condus o Dacia 1300, eroul de la Sevilla a avut un răspuns amuzant: ”Eu nu am condus o Dacie, nu am prins. În schimb am primit un Aro după finala din ’86. Daciile erau o mașină mai specială. Am avut o prietenă care a mers la vânătoare cu o Dacie și a rămas fără benzină și au băgat pălincă și au mai mers doi kilometri. Deci erau mașini foarte rezistente”.