Fotbal international

Donație emoționantă de la Erling Haaland! Norvegianul se implică în susținerea asociației SOS Autism Bihor

19.04.2021 | 15:31
Donatie emotionanta de la Erling Haaland Norvegianul se implica in sustinerea asociatiei SOS Autism Bihor
ADVERTISEMENT

Gestul arbitrului asistent Octavian Șovre de a-i cere un autograf atacantului Erling Haaland a fost incriminat de mulți oameni de fotbal. Oficialii UEFA l-au pus la zid pe român. Însă, norvegianul a decis să se implice în cauza umanitară pe care o susține Șovre.

Impresionat de ceea ce a aflat de la Octavian Șovre, Erling Haaland a decis să facă mai mult pentru a-l ajuta pe arbitrul român. Astfel, pe adresa asociației SOS Autism Bihor a sosit un colet expediat de vedeta din Bundesliga.

ADVERTISEMENT

Acesta conținea mai multe fotografii care îl înfățișează pe golgeterul Borussiei Dortmund, dar și un tricou oficial, semnate de fotbalistul de 20 de ani. Ele vor fi licitate, iar banii vor fi donați asociației pe care o sprijină și asistentul român.

Octavian Șovre a cerut un autograf, a primit nouă și surprizele au continuat

Arbitrul asistent l-a întâlnit pe Erling Haaland la Manchester, la partida tur din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, dintre City și Borussia Dortmund.

ADVERTISEMENT

La final, românul i-a cerut nordicului un autograf pe un cartonaș, iar fotbalistul, după ce a aflat că acesta va fi vândut la o licitație caritabilă pentru ajutorarea persoanelor cu Autism, i-a dăruit arbitrului român 9 fotografii cu autograf.

Mai mult, fotbalistul curtat de cele mai mari cluburi ale Europei a decis să continue să sprijine cauza lui Octavian Șovre.

ADVERTISEMENT

 

“Dragă Simona, vă trimit toate gândurile bune pentru treaba grozavă pe care o faceți în România. Bucurați-vă, vă rog, de micul meu cadou pe care îl găsiți în acest pachet. Multă dragoste”, a fost mesajul lui Erling Haaland pentru asociaţia SOS Autism Bihor.

Octavian Șovre, stigmatizat de presa europeană

Mai înainte să se afle semnificația gestului său, asistentul a fost stigmatizat de toți oamenii de fotbal din România și de presa internațională.

ADVERTISEMENT

UEFA l-a pus la zid criticând aspru gestul arbitrului, pe care l-a acuzat de lipsă de profesionalism. ”Este complet inacceptabil și e vorba de demnitate. Nu uitați de numărul camerelor TV de la meciurile UEFA, ele văd totul”, a tunat șeful arbitrilor din Europa, Roberto Rosetti.

În urma acestei inițiative, Kyros Vassaras, șeful Comisiei Centrale a Arbitrilor din România, l-a reținut pe Șovre de la meciul U Craiova – CFR Cluj, condus de Ovidiu Hațegan. Ulterior, numai importante din fotbalul românesc s-au alăturat cauzei lui Octavian Șovre.

ADVERTISEMENT