ADVERTISEMENT
News

Donație record! Fondatorul Twitter oferă 1 miliard de dolari pentru combaterea coronavirus

Autor: Adrian Baciu | 08.04.2020 | 20:02
Donație record! Fondatorul Twitter oferă 1 miliard de dolari pentru combaterea coronavirus
Donație record! Jack Dorsey, fondatorul Twitter, oferă 1 miliard de dolari pentru combaterea coronavirus. Sursa foto: hepta.ro

Jack Dorsey, fondatorul Twitter și deținător al companiei Square, donează 1 miliard de dolari în lupta cu coronavirus. Americanul a făcut în mediul online marele anunț.

ADVERTISEMENT

Donație record! Jack Dorsey, fondatorul Twitter, oferă 1 miliard de dolari pentru combaterea coronavirus

Jack Dorsey, unul dintre cei mai bogați oameni de pe planetă, se implică din plin în lupta cu pandemia de COVID-19 care a pus stăpânire pe întreaga planetă.

Omul care stă în spatele rețelei de socializare cu sute de milioane de utilizatori, Twitter, și deține compania Square, donează nu mai puțin de 1 miliard de dolari americani pentru combaterea acestei maladii.

ADVERTISEMENT

Donația astronomică a miliardarului american a fost anunțată prin intermediul unei postări pe Twitter. Tot acolo, acesta precizează că suma reprezintă 28% din averea sa.

Pentru a obține această sumă, Dorsey va vinde în următoarea perioadă o parte din acțiunile unei alte companii pe care o deține, Square, specializată în plăţi digitale, notează Forbes.

ADVERTISEMENT

”După rezolvarea acestei pandemii, banii vor fi direcţionaţi către sănătatea şi educaţia fetelor, precum şi către venitul universal”, a anunțat miliardarul, a cărui avere este estimată de Forbes la 3.3 miliarde de dolari.

Fondurile donate de Dorsey vor fi alocate, în mod transparent, prin intermediul fundaţiei sale Start Small. Conform tabelului distribuit online, o primă subvenţie de 100.000 de dolari este destinată Fondului american alimentar.

ADVERTISEMENT

Dorsey, încrezător că și alți miliardari vor urma exemplu său

Potrivit sursei citate, donația lui Dorsey semnifică una dintre cele mai mari contribuții financiare în lupta împotriva COVID-19 din partea unui om de afaceri.

O serie de alți lideri mondial din domeniul afacerilor au spus că vor ajuta financiar. Printre ei se numără Bill Gates și Jeff Bezos, cei care s-au angajat fiecare să ofere 100 de milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Jack Dorsey speră ca donația sa să reprezinte un model și pentru alți omologi miliardari. ”De ce am donat acum? Nevoile sunt din ce în ce mai urgente și vreau să văd impactul în viața noastră. Sper că asta îi inspiră pe alții să facă ceva similar. Viața este prea scurtă, așa că haideți să facem tot ce putem astăzi pentru a ajuta oamenii acum”, mai spune Dorsey.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!